Molitva prigodom svetkovine svetog Josipa u Ktoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku.

Katolička osnovna škola u Šibeniku počela je proslavu sv. Josipa, zaštitnika škole na njegovu uočnicu 18. ožujka molitvenim susretom i blagoslovom škole.

Molitveni susret započeo je umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas moleći molitvu sv. Josipu koju je sam sastavio, a koju redovito mole učenici prije početka nastave. U uvodu je šibenski biskup Tomislav Rogić istaknuo „da smo potrebni Božjeg blagoslova, osobito našega zaštitnika sv. Josipa koji je bio Isusu odgojitelj, zemaljski skrbnik“. Zapravo je mali Isus išao u školu kod sv. Josipa pa providnosti Božjoj.

Evanđeoski tekst iz Matejeva evanđelja (Mt 1,18-25) pročitao je ravnatelj KŠC-a don Roko Glasnović. U homiliji biskup Rogić je je približio lik sv. Josipa. „Veliki svetac sv. Josip imao je tako veliku ulogu da mu je Bog povjerio svoga Sina na čuvanje, odgajanje, odrastanje i podizanje. Zaručnik BD Marije, čuvar svete Obitelji i malog Isusa. Njemu je Bog govorio i u snu. Sve što je Josip dobio u zadatak uvijek je poslušao. Evanđelje uvijek spominje da je sveti Josip učinio onako kako mu je naredio anđeo Gospodnji. Uvijek je vjerovao da ga Bog vodi, da je s njim, da će mu pomoći i sve okrenuti na dobro.  Ni u jednoj nevolji na koju je naišao nije se prestao pouzdati u Boga. Bio je čovjek vjere, pouzdanja i providnosti Božje“, rekao je biskup Rogić.

Zajedničkom molitvom litanija sv. Josipu i blagoslovom biskup Rogić je na okupljene zazvao Božji blagoslov i čestitao Dan škole te podijelio sličice sv. Josipa i prigodni molitveni priručnik „Godina svetog Josipa u Šibenskoj biskupiji“. Zbog epidemioloških razloga na molitvi uživo sudjelovali su učenici samo jednog razreda dok su ostali pratili u svojim razredima putem školskog razglasa, a učenici jednog razreda koji su u propisanoj izolaciji sudjelovali su online u molitvi.

Kako nije moguća proslava Dana škole uživo, objavljena je na mrežnim stranicama škole online kreativna knjiga u kojoj su likovni i literarni radovi učenika, igre i zanimljivosti koje su sami učenici s učiteljima osmislili na temu sv. Josipa kao i virtualna priredba pojedinih razrednih grupa.

Pogledajte još

Održan duhovni projekt za mlade “Schola orandi” pod temom “Jesam li sudionik ili promatrač na Gozbi ljubavi?”

U prostorijama Katoličke škole u Šibeniku u subotu 25.5.2024. održao se duhovni projekt za mlade …

Održana „Zlatna harfa“ dječjih župnih zborova za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju

Smotra dječjih župnih zborova „Zlatna harfa“ za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je u subotu …

Proslavljena Gospa od Karavaja. Okupili su se brojni vjernici. Slavlje je predvodio biskup Rogić.

Svetkovina Gospe od Karavaja svečano je proslavljena u nedjelju 26. svibnja u župi Tisno na …