Molitva prigodom svetkovine svetog Josipa u Ktoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku.

Katolička osnovna škola u Šibeniku počela je proslavu sv. Josipa, zaštitnika škole na njegovu uočnicu 18. ožujka molitvenim susretom i blagoslovom škole.

Molitveni susret započeo je umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas moleći molitvu sv. Josipu koju je sam sastavio, a koju redovito mole učenici prije početka nastave. U uvodu je šibenski biskup Tomislav Rogić istaknuo „da smo potrebni Božjeg blagoslova, osobito našega zaštitnika sv. Josipa koji je bio Isusu odgojitelj, zemaljski skrbnik“. Zapravo je mali Isus išao u školu kod sv. Josipa pa providnosti Božjoj.

Evanđeoski tekst iz Matejeva evanđelja (Mt 1,18-25) pročitao je ravnatelj KŠC-a don Roko Glasnović. U homiliji biskup Rogić je je približio lik sv. Josipa. „Veliki svetac sv. Josip imao je tako veliku ulogu da mu je Bog povjerio svoga Sina na čuvanje, odgajanje, odrastanje i podizanje. Zaručnik BD Marije, čuvar svete Obitelji i malog Isusa. Njemu je Bog govorio i u snu. Sve što je Josip dobio u zadatak uvijek je poslušao. Evanđelje uvijek spominje da je sveti Josip učinio onako kako mu je naredio anđeo Gospodnji. Uvijek je vjerovao da ga Bog vodi, da je s njim, da će mu pomoći i sve okrenuti na dobro.  Ni u jednoj nevolji na koju je naišao nije se prestao pouzdati u Boga. Bio je čovjek vjere, pouzdanja i providnosti Božje“, rekao je biskup Rogić.

Zajedničkom molitvom litanija sv. Josipu i blagoslovom biskup Rogić je na okupljene zazvao Božji blagoslov i čestitao Dan škole te podijelio sličice sv. Josipa i prigodni molitveni priručnik „Godina svetog Josipa u Šibenskoj biskupiji“. Zbog epidemioloških razloga na molitvi uživo sudjelovali su učenici samo jednog razreda dok su ostali pratili u svojim razredima putem školskog razglasa, a učenici jednog razreda koji su u propisanoj izolaciji sudjelovali su online u molitvi.

Kako nije moguća proslava Dana škole uživo, objavljena je na mrežnim stranicama škole online kreativna knjiga u kojoj su likovni i literarni radovi učenika, igre i zanimljivosti koje su sami učenici s učiteljima osmislili na temu sv. Josipa kao i virtualna priredba pojedinih razrednih grupa.

Pogledajte još

Papina poruka za korizmu 2024. godine.

PORUKA SVETOGA OCA FRANJE za korizmu 2024. godine Bog nas vodi kroz pustinju do slobode …

U Vodicama je proslavljen Dan braka. Pedeset parova obnovilo bračna obećanja

U župi Vodice proslavljen svjetski dan braka i obnovljena bračna obećanja pedeset bračnih parova U …

U šibenskoj bolnici proslavljen Svjetski dan bolesnika.

Svjetski dan bolesnika u Šibenskoj biskupiji proslavljen je u ponedjeljak  12. veljače, misnim slavljem u …