Lišane: Primanja i obećanja u Frami

Dana 19. siječnja 2019. pod geslom „Prva ljubav opet te zove“ održala su se primanja i obećanja Frame Lišane sv. Mihovil. Kako i samo geslo kaže Krist nas je pozvao na svoju ljubav a mi framaši smo bili ti koju su se odazvali i pred prijateljima, obitelji, svećenicima i ostalom braćom i sestrama obećali da ćemo ju živjeti i prihvatiti.

Započeli smo sa svetom Misom koju je predvodio fra Ivan Šimunac, uz njega tu su bili i naš duhovni asistent fra Božo Mandarić, fra Dejan Međugorac i fra Jerko Kolovrat. Tradicionalno, naše slavlje uveličao je Vis David iz Knina, a i mnogi framaši iz Frame Knin i Šibenik sa Šubićevca, Gospe van Grada i iz Dubrave.

Četvero framaša je obnovilo svoja obećanja, a petero je dalo prva obećanja te se dvoje primilo u Framu.

Nakon svete Mise druženje smo nastavili u dvorani općine na Braštini gdje dobre atmosfere, ljubavi i veselja nije manjaklo. Nakon slavlja framaše smo ispratili sa osmjehom na licu nadajući se da ćemo imati još ovakvih susreta.

Izabrano je i novo vijeće koje će kroz narednih godinu dana služiti našem bratstvu, neka im Gospodin udjeli mir i ustrajnost.

Pogledajte još

Na Šubićevcu započela Velika devetnica svetom Josipu.

U Franjevačkom samostanu i župi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu u Šibeniku započela je VELIKA …

Sveti Antun pustinjak proslavljen u župi Ljubitovica.

U župi sv. Katarine Aleksandrijske u Ljubitovici proslavljen je 17. siječnja 2024. godine blagdan sv. …

Svečano proslavljen blagdan sv. Antuna Pustinjaka nebeskog zaštitnika Bulića

U malom i lijepom mjestu Bulić, koje pripada Gradu Benkovcu , proslavljen je u srijedu …