Krštenje u Cvjetnom domu.

Šibenski biskup Tomislav Rogić prigodom svetkovine Uskrsa u srijedu 12. travnja pohodio je «Dom za starije i nemoćne osobe – Cvjetni dom» u Šibeniku. Slavio je euharistiju za štićenike doma. Uz biskupa koncelebrirao je gvardijan samostana svetog Frane fra Josip Ivanović i župni vikar u katedrali svetog Jakova don Šime Pleadin.

U homiliji biskup Tomislav Rogić štićenicima Cvjetnog doma zaželio je da ih zahvati uskrsna radost, te da od nje žive svakog dana.

Preko slavlja biskup je sedamdeset osmogodišnjem štićeniku Cvjetnog doma Anti Marovu podijelio je sakramente krštenja, krizme i pričesti. Novokrštenika za sakramente pripremali su članovi katoličke karitativne i volonterske Udruge sv. Vinka Paulskog predvođeni duhovnom asistenticom s. Elizabetom  Glasnović.  U pripremi se posebno istaknula članica udruge Diana Radnić koja je novokršteniku bila i kuma.

Sestra Elizabeta Glasnović kazala je kako Udruga svetog Vinka djeluje tamo gdje su potrebiti i da je članove udruge sama providnost dovela do šibenskog doma za starije i nemoćne osobe. Po karizmi svetog Vinka želimo da milosrdna Božja ljubav dođe do svakog čovjeka kako se nitko ne bi osjećao usamljenim i ostavljenim.

Doznali smo da naš štićenik Ante Marov nema sakramente koji se sam počeo interesirati za kršćanstvo preko djelatne ljubavi članova Udruge svetog Vinka Paulskog.  Mi smo ga pripremili za sakramente, a posebno bi istaknula angažman Diane Radnić, kazala je sestra Elizabeta Glasnović. Naglasila je kako Udruga Vinka Paulskog u Cvjetnom domu uz Antu Marova ima još troje štićenika koje redovito svakog tjedna posjećuju  članovi i brinu se prvenstveno o  njihovim duhovnim potrebama. Svesrdnu pomoć imamo u danas odsutnom kapelanu Cvjetnog doma fra Željku Klariću.

Pogledajte još

Smotra crkvenog pučkog pjevanja “Puče moj” održana je u Vodicama.

  Dvadeset i sedma smotra  izvornog crkvenog pučkog pjevanja Šibenske biskupije „Puče moj“ održana je …

Svećenici Gospićko-senjske biskupije na uskrsnom druženju u Šibeniku.

Svećenici Gospićko-senjske biskupije okupili su se u četvrtak, 4. travnja, u Šibeniku na uskrsnom susretu …

Uskrsno misno slavlje u Cvjetnom domu.

Šibenski biskup Tomislav Rogić prigodom svetkovine Uskrsa u  srijedu 3. travnja pohodio je «Dom za …