Katedralna Župa sv. Jakova donirala stambeni kontejner za potresom pogođenu Sisačku biskupiju.

Nakon prikupljenih novčanih sredstava (10.000 kn) upućenih putem Šibenske biskupije za stradalo područje, katedralna Župa sv. Jakova iz Šibenika pokrenula je i akciju prikupljanja dodatnih sredstava za nabavu jedne stambene jedinice za žurno potrebni smještaj onih koji su ostali „na ulici“ zbog nemogućnosti povratka u svoje oštećene domove. U skladu s tim, u ponedjeljak 15. ožujka u Sisak je dopremljen spomenuti stambeni kontejner.

Zahvaljujući dobroti mnogih pojedinaca koji su svojim prilozima pomogli ovaj projekt prikupljeno je gotovo 50 posto potrebnih sredstava, dok je preostala sredstva donirala župa. Time je dovršila ovaj karitativni projekt, u vrijednosti od oko 70.000 kn, za nabavu novog i posve opremljenog stambenog kontejnera jedne zadarske firme. Stambeni kontejner ima kupaonicu, spavaću sobicu te uređenu kuhinju, uz dodatak perilice-sušilice i klima uređaja.

Stambeni kontejner postavljen je u Sisku na za to pripravljen teren, uz druge slične kontejnere u Petrinjskoj ulici te će ovih dana biti priključen na struju, vodu i odvodni sustav zahvaljujući gradskoj službi. Korisnica doniranog kontejnera je Zvjezdana Miljanić iz Siska s područja katedralne župe Sv. Križa, a na prijedlog župnika preč. Marka Karače.

Župnik Šibenske katedralne župe don Krešimir Mateša koji je stigao zajedno s kontejnerom, uz pratnju župnog suradnika Lazara Čivljaka, svjestan je da ova pomoć nije “ni nova, ni obnovljena kuća” za gospođu Miljanić, nego tek privremeni smještaj u jednoj maloj stambenoj jedinici, vanjskih dimenzija 6 x 2,4 m. Ipak, vjeruje da će biti dovoljna da unese tračak svjetla i nade u njezinu muku i neizvjesnost proteklih mjeseci, te ohrabrenja za vrijeme kojem ide ususret.

Na kraju je zazvao Božji blagoslov na sve koji su po ovom karitativnom djelu postali suradnici Božjega milosrđa, ili će to postati sudjelovanjem u dovršetku ovog projekta, odnosno do stavljanja u uporabu ovog stambenog kontejnera.

Pogledajte još

Božićni blagoslov u Caritasu Šibenske biskupije.

Prigodom svetkovine Božića u prostorijama Karitasa Šibenske biskupije u petak 13. siječnja upriličen je božićni …

Božićni blagoslov u Katoličkoj osnovnoj školi.

Drugog dana drugog drugog obrazovnog razdoblja, 10. siječnja, okupili su se učenici svih razrednih odjeljenja …

U katedrali svetog Jakova slavljena misa za papu Benedikata XVI.

Na nedjelju Krštenja Gospodinova šibenski biskup Tomislav Rogić u katedrali svetog Jakova predvodio je svečano …