Katedralna Župa sv. Jakova donirala stambeni kontejner za potresom pogođenu Sisačku biskupiju.

Nakon prikupljenih novčanih sredstava (10.000 kn) upućenih putem Šibenske biskupije za stradalo područje, katedralna Župa sv. Jakova iz Šibenika pokrenula je i akciju prikupljanja dodatnih sredstava za nabavu jedne stambene jedinice za žurno potrebni smještaj onih koji su ostali „na ulici“ zbog nemogućnosti povratka u svoje oštećene domove. U skladu s tim, u ponedjeljak 15. ožujka u Sisak je dopremljen spomenuti stambeni kontejner.

Zahvaljujući dobroti mnogih pojedinaca koji su svojim prilozima pomogli ovaj projekt prikupljeno je gotovo 50 posto potrebnih sredstava, dok je preostala sredstva donirala župa. Time je dovršila ovaj karitativni projekt, u vrijednosti od oko 70.000 kn, za nabavu novog i posve opremljenog stambenog kontejnera jedne zadarske firme. Stambeni kontejner ima kupaonicu, spavaću sobicu te uređenu kuhinju, uz dodatak perilice-sušilice i klima uređaja.

Stambeni kontejner postavljen je u Sisku na za to pripravljen teren, uz druge slične kontejnere u Petrinjskoj ulici te će ovih dana biti priključen na struju, vodu i odvodni sustav zahvaljujući gradskoj službi. Korisnica doniranog kontejnera je Zvjezdana Miljanić iz Siska s područja katedralne župe Sv. Križa, a na prijedlog župnika preč. Marka Karače.

Župnik Šibenske katedralne župe don Krešimir Mateša koji je stigao zajedno s kontejnerom, uz pratnju župnog suradnika Lazara Čivljaka, svjestan je da ova pomoć nije “ni nova, ni obnovljena kuća” za gospođu Miljanić, nego tek privremeni smještaj u jednoj maloj stambenoj jedinici, vanjskih dimenzija 6 x 2,4 m. Ipak, vjeruje da će biti dovoljna da unese tračak svjetla i nade u njezinu muku i neizvjesnost proteklih mjeseci, te ohrabrenja za vrijeme kojem ide ususret.

Na kraju je zazvao Božji blagoslov na sve koji su po ovom karitativnom djelu postali suradnici Božjega milosrđa, ili će to postati sudjelovanjem u dovršetku ovog projekta, odnosno do stavljanja u uporabu ovog stambenog kontejnera.

Pogledajte još

Održana rekolekcija svećenika Šibenske biskupije.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. svibnja u prostorijama svetišta …

Gospa od Loreta proslavljena u Primoštenu.

…od 1. svibnja do 9. svibnja, svaku večer u župnoj crkvi sv. Jurja, na Gospinu …

Svetkovina Uzašašća proslavljena u župi Grebaštica.

Uzašašće Gospodinovo ili Križi, u četvrtak 9. svibnja svečano je proslavljeno u župi Grebaštica.  Prije …