Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Tuesday, Jan 22nd

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

ŠIBENIK - BRODARICA - VRPOLJE: Križni put mladih Šibenske biskupije

kr put 001

Četrnaesti križni put mladih Šibenske biskupije pod geslom "Uzmi svoj križ i pođi zamnom", održan je u subotu i nedjelju 21. i 22. ožujka. Pobožnost je okupila stotinjak mladih iz cijele Biskupije, a započela je misnim slavljem u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, koje je predvodio biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Gabrijel Jagarinec. Križni put bio je posvećen redovnicima u Crkvi, a u pobožnosti sudjelovali su bogoslovi dominikanaca i karmelićana.

Ove godine mladi su uz katedralu postaje imali u samostanu svetog Frane kod franjevaca konventualaca , samostanu sestara Milosrdnica, župama Zablaće, Varoš, Mandalina, Brodarica, Jadrtovac i Vrpolje, te u pustinjačkoj špilji u kanalu svetog Ante.

Prvi dan križnog puta završio je u Osnovnoj školi Brodarica gdje su mladi prenoćili i imali prigodni program. Mladi iz Frame župe Gospe van grada izveli su prigodni igrokaz. Karmelićani brat Ante Škugor i brat Alen Mažić govorili su o redovnicima karmelićanima i svjedočili svoj put prema redovništvu. Dominikanski bogoslovi kroz igrokaz prikazali su odrednice dominikanskoga reda. Fra Gabriel Matej Baćak svjedočio je o pozivu i ulasku u dominikanski red. Drugi dan križnog puta završio je u biskupijskom marijanskom svetištu u Vrpolju. Misno slavlje predvodio je dekan Ražinskog dekanata i župnik Ražina don Ivica Boko.

Kako je istaknuo biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Gabrijel Jagarinec, mladi na križnom putu razmišljali su o redovnicima i redovničkom pozivu u Katoličkoj crkvi. Tekstove pobožnosti napisali su redovnici i redovnice koje djeluju u Šibenskoj biskupiji i koji su sudjelovali na pobožnosti. Redovništvo je veliko blago Crkve i želimo da naš mladi vide istinsku snagu redovnika u nasljedovanju Krista. Mladim ljudima pobožnost križnoga puta pokazuje da križ nije kraj jer iza križa dolazi Uskrs, kazao je vlč. Jagarinec.

kr put 002

kr put 003

kr put 004

kr put 005

foto: fra Ivan Dominik Iličić i Ivo Kronja