Tuesday, Jan 24th

Last updateThu, 19 Jan 2017 9am

ŠIBENIK - KATEDRALA: Obredi Velikog petka

velikipetak16001

Obrede Velikog petka u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. Nakon uvodnog dijela i molitve u tišini uslijedila je Služba riječi. Muku po Ivanu otpjevao je Mješoviti katedralni zbor uz solistu Rafaela Lovrića Caparina.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Slavljena Misa večere Gospodnje

misa večere gospodnje

Šibenski biskup Ante Ivas na Veliki četvrtak u večernjim satima u katedrali svetog Jakova predvodio je Misu večere Gospodnje. Preko slavlja dvanestorici odraslih muškaraca oprao je noge.

VODICE: Izložba skulptura Josipa Jole Mateše

jolematesa001

U sklopu Dana kršćanske kulture u Vodicama je u utorak 22. ožujka predstavljen „Umjetnički vrt“ Josipa Jole Mateše. U sklopu programa prikazan je i dokumentarni film Šime Strikmana s prošlogodišnjeg Vodičkog festivala Žudija u Mliništu.

ŠIBENIK: Svećenici slavili Misu posvete ulja

015mpu16

Na Veliki četvrtak u jutarnjim satima Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. Uz biskupa koncelebrirali su dijecezanski i redovnički svećenici koji djeluju na području Biskupije. Posluživao je đakon Provincije Presvetog Otkupitelja fra Ante Bešlić. U sklopu slavlja bila je obnova svećeničkih obećanja danih na ređenju. Posvećena su ulja krizme i bolesničkog pomazanja.

ŠIBENIK: Izložba fotografija fra Augustina Kordića

izložba 000

Izložba fotografija franjevca konventualca fra Augustina Kordića otvorena je u ponedjeljak 21. ožujka u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku u sklopu Dana kršćanske kulture. Autor je izložio dvadeset fotografija. Na otvorenju izložbe govorila je voditeljica centra za audio-vizualnu kulturu šibenske Knjižnice prof. Zdenka Bilušić.