Friday, Jul 21st

Last updateMon, 17 Jul 2017 10am

ŠIBENIK - KATOLIČKA ŠKOLA: Proglašeni pobjednici natječaja “Mihovilu i gradu na dar"

natječaj mih 007

Proglašenje pobjednika nagradnog natječaja “Mihovilu i gradu na dar" koji je organizirao Katehetski ured Šibenske biskupije, bilo je upriličeno u prostorijama Katoličke osnovne škole u utorak 27. rujna. Na natječaj je pristiglo više od 100 dječjih likovnih i literarnih radova. Natječaj je izazvao je veliko zanimanje učenika i njihovih mentora sa područja cijelog grada, i šire, kazala je predstojnica Katehetskog ureda Šibenske biskupije sestra Jakica Vuco koja je i vodila program proglašenja pobjednika.

ŠIBENIK: Samostan sv. Frane nagrađen nagradom grada Šibenika

dangrada16007

Povodom svetkovine svetog Mihovila i Dana grada Šibenika, u ponedjeljak 26. rujna u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.U nazočnosti brojnih uzvanika i predstavnika civilnih vlasti iz Grada i Županije te brojnih uzvanika iz Crkve, svečanu sjednicu Gradskog vijeća otvorio je predsjednik Ivica Poljičak. Nakon pozdravnih govora i čestitki uslijedila je dodjela plaketa i godišnjih nagrada grada Šibenika zaslužnim pojedincima i ustanovama.

VODICE: Susret oca biskupa i katoličkih skauta

skauti

Misno slavlje za Zdrug katoličkih skauta Šibenske biskupije koji je u osnivanju, u nedjelju 25. rujna u crkvi svetog Ilije u Pišći, u vodičkom polju predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz biskupa je koncelebrirao duhovni asistent skauta Šibenske biskupije don Krešimir Mateša. Na početku slavlja dobrodošlicu biskupu i skautima zaželio je župnik Vodica don Franjo Glasnović.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Održan trinaesti Mihovil fest

mihovilfest2

U sklopu priprave za svetkovinu svetog Mihovila zaštinika grada Šibenika i Šibenske biskupije u nedjelju 25. rujna u katedrali sv. Jakova, održan je trinaestu godinu za redom Mihovil fest- Večer duhovne šansone. Ove godine nastupili su: Pivači svetog Jakova, Vis Agnus Dei, Laudantes, ŽVS Adeodate, Vis David i Vis Audentes, te pjevač Alen Hržica.

ŠIBENIK: Molitva mladih za Grad i Biskupiju

molitva mladih16010

Tradicionalno okupljanje mladih prigodom blagdana svetog Mihovila zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije upriličeno je u katedrali svetog Jakova u petak 23. rujna. Misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. U homiliji mladima je poručio kako je u životu uvijek važno otkrivati volju Božju. "Ako sebe stavimo u prvi plan i nastojimo sve sebi podrediti, bojim se da nećemo čuti što nam Isus govori. Lako možemo zamijeniti uloge, pa sve po svoju i onda sve ode u krivo. Kao čovjek koji bi išao cestom ne gledajući nikakve znakove. Takvo putovanje neće dovesti do cilja. Neće imati smisla. Postat će uzaludno!", poručio je biskup Rogić.