Friday, Oct 31st

Last update03:38:25 PM GMT

ŠIBENIK: O aktualnom političkom trenutku govorio mons. Ivan Miklenić

0S1H8281

O aktualnom društvenom i političkom trenutku u Hrvatskoj su srijedu 16. listopada u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić govorio je glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić. Tribinu je organiziralo Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika biskup Srećko Badurina.

ŠIBENIK: Društvo Hrvatska žena obilježilo 20. godina djelovanja

P1011370

Društvo "Hrvatska žena" Šibenik proslavilo je 20. obljetnicu svog osnutka u subotu 12. listopada. Proslava je započela misnim slavljem i katedrali svetog Jakova. Predvodeći euharistiju generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić članice udruge pozvao je na trajnu zahvalnost Gospodinu.

NEDJELJNA BIBLIJSKA PORUKA: 28. nedjelja kroz godinu C -Zahvalnost Bogu nas čisti

28

Čitanja ove nedjelje ističu silnu važnost zahvalnosti prema Bogu. U prvom čitamo kako Naaman Sirac uzima sa sobom od izraelske zemlje koliko mogu ponijeti dvoje mazge, kako bi se na njoj mogao klanjati Jahvi, Bogu Izraela, i tako mu trajno zahvaljivati što ga je očistio od bolesti gube. Evanđelje nam donosi opis čudesnog izlječenja desetorice gubavaca, od kojih tek jedan dolazi Isusu zahvaliti.

ŠIBENIK: Održana mjesečna rekolekcija

rekolekcija 10 13

Mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 9. listopada u prostorijama biskupskog ordinarijata u Šibensiku. U prvom dijelu susreta svećenici su pred Presvetim oltarskim sakramentom razmatrali na temu "Gospodine , umnoži nam vjeru!".

ŠIBENIK: Za Božić ponovno Sveti Mihovil

IMG 7782

Šibenska biskupija ponovno pokreće biskupijski list "Sveti Mihovil", potvrđeno je u ponedjeljak 7. listopada u prostorijama biskupskog ordinarijata na sastanku novoosnovanog uredničkog vijeća.

Šibenik: Susret djelatnika dviju Katoličkih osnovnih škola

Ovogodišnji Dan učitelja bio je poseban za djelatnike Katoličke osnovne škole u Šibeniku, koji su 7. i 8. listopada ugostili djelatnike sestrinske Katoličke osnovne škole u Požegi. Prvi dan susreta započeo je upoznavanjem s Katoličkom osnovnom školom u Šibeniku, njezinim djelovanjem i aktivnostima koje je predstavila ravnateljica s. Mandica Starčević te obilaskom škole i uvidom u konkretan rad u pojedinim razrednim odjelima. U poslijepodnevnim satima gosti su obišli znamenitosti Šibenika: grob službenice Božje Majke Klare Žižić, crkvu i muzej sestara benediktinki, Nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića i katedralu Sv. Jakova.

NEDJELJNA BIBLIJSKA PORUKA: 27. nedjelja kroz godinu C -Pravednik živi od svoje vjere

27kg

Nije lako vjerovati. Tko god kaže drugačije, teško da govori iz iskustva zrele vjere. Vjera je svjetlo koje osvjetljava naš život, daje mu potpuno nove obzore i usmjerenja koja drugačije ne možemo otkriti. Postoje trenuci kada je to svjetlo sasvim jako. Tada sve što činimo ima dubok smisao i opravdanje. Čak i patnju tada doživljavamo kao Božji dar po kojem nas Bog tajnovito k sebi vodi.