Friday, Dec 09th

Last updateThu, 08 Dec 2016 6pm

ŠIBENIK - KATEDRALA: Biskup Ivas i vjernici zahvalili za 2015. godinu

zahvalnica 15

Misu zahvalnicu na Silvestrovo u četvrtak 31. prosinca u katedrali svetog Jakova predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. Svečanim "Tebe Boga hvalimo" zahvalio je Gospodinu za sve dobro u Šibenskoj biskupiji u 2015. godini.

ŠIBENIK - KATEDRALA:Jedanaestu godinu za redom okupiki se zborovi župa Šibenske biskupije

veselje0065

Jedanaestu godinu za redom u katedrali Svetog Jakova u Šibeniku, u utorak 29. prosinca održan je božićni koncert "Veselje ti navješćujem" zborova župa Šibenske biskupije. Ove godine nastupili su zborovi župa, Rupe, , Skradin, Konjevrate, Vodice, Zaton, Šubićevac, , Vidici, i Murter, te Biskupijski zbor mladih Laudantes. Uz tradicionalne pučke hrvatske božićne napjeve na koncertu su izvođena i novija djela domaćih i stranih autora.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Božić donosi svijetlost, poručio biskup Ivas na polnoćki

005ponocka15

Misu polnoćku u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. Uz biskupa koncelebrirao je katedralni župnik don Krešimir Mateša i umirovljeni svečenik don Ivo Babačić. U homiliji biskup je naglasio kako Crkva u evanđeoskoj poruci da se Isus rodio u noći prepoznala Božju poruka da s oni koji su tami uvode u svijetlo Božjeg života. Ljudi našeg vremena sve više žive u tami, ustvrdio je biskup Ivas. Božić donosi Božju svijetlost. To je tajna i snaga Božića. Grad Šibenik božićni je grad nemojmo izdati to svijetlo, pozvo je šibenćane biskup Ivas.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Božićno slavlje predvodio otac biskup Ante Ivas

001 božić

Svečano božićno misno slavlje u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. Uz biskupa koncelebrirao je župnik i kanonik katedrale svetog Jakova don Krešimir Mateša, te biskupov tajnik don Roko Glasnović i umirovljeni svećenik don Ivo Babačić. Misno slavlje animirao je mješoviti zbor katedrale svetog Jakova uz orguljašku pratnju Nikole Lovrića Caparina.

ŠIBENIK: Susret biskupa Ivasa sa ravnateljima osnovni i srednjih škola, i dječjih vrtića

ravnatelji15001

Božićni susret šibenskog biskupa Ante Ivasa sa ravnateljima osnovnih i srednjih škola, te dječjih vrtića upriličen je u ponedjeljak 21. prosinca u dvorani biskupske palče u Šibeniku. Susret je započeo prigodnim nastupom Dječjeg katedralnog zbora koji je izveo dvije božićne pjesme. Zborom je ravnala prof. Jelena Mikulandra.