Wednesday, May 27th

Last updateMon, 25 May 2015 11am

ŠIBENIK: Vjernici grada na križnom putu

križni put 2014 8

Šibenski biskup Ante Ivas predvodio je u petak 21. travnjana tvrđavi Šubićevac u Šibeniku križni put za župe gradskog dekanata Šibenske biskupije. Tu pobožnost, koja se već petnaestak godina održava u petak prije Cvjetnice, animirali su predstavnici vjernika šibenskih župa, redovnica i svećenika čitajući prigodne tekstove postaja i izmjenjujući se u nošenju raspela.

ŠIBENIK: Predstavljena rilogija »Tvoja riječ, Gospodine, nozi je mojoj svjetiljka«

don dume

U sklopu Dana kršćanske kulture u Šibeniku, u ponedjeljak 7. travnja predstavljena je homiletska trilogija »Tvoja riječ, Gospodine, nozi je mojoj svjetiljka«, šibenskog svećenika u miru mons. Dominika Škevina. Promocija je održana u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić. Knjigu su predstavili franjevac knonventualac fra Nikola Mate Roščić, urednik Naših ognjišta fra Gabrijel Pero Mioč, povjerneik za medije i kulturu Šibenske biskupije don Stipe Perkov i sam autor.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Koncertom "Adoramus te" otovreni dani kršćanske kulture

koncert dkk 2014 3

Koncertom "Adoramus te" u katedrali svetog Jakova, u subotu 5. travnja, otvoreni su u Šibeniku Dani kršćanske kulture. Velik broj ljubitelja sakralnog kulturnog izričaja izvedbom klasičnih sakralnih skladbi oduševila su dva zbora: gradski pjevački zbor Neuma iz Drniša i Mješoviti katedralni zbor iz Šibenika, klapa Adriaticum, te Gradski komorni orkestar Šibenik.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Lado oduševio šibensku publiku

lado 002

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske "Lado" održao je u utorak 8. travnja korizmeni koncert "Pasijom kroz hrvatske krajeve".Tijekom  jednosatnog koncerta pjevači Lada oduševili mnogobojnu publiku svojim izvedbama pučkih korizmenih djela i napjeva raznih hrvatskih krajeva: Dalmacije, Podravine, Međimurja, Hercegovine, Slavonije i Baranje.

VRPOLJE: Susret obitelji Šibenske biskupije

susret obitelji 142

Susret obitelji Šibenske biskupije održan je u subotu 5. travnja u biskupijskom marijanskom svetištu Vrpolju. Duhovni program i misno slavlje okupili su više stotina vjernika koji su u zajedništvu sa mjesnim biskupom Antom Ivasom molili za potrebe šibenskih obitelji.