Thursday, Aug 28th

Last update07:18:37 AM GMT

ŠIBENIK - VAROŠ: Vjernici proslavili Malu Gospu

mgvaroš3

Svetkovina Male Gospe proslavljena je i u šibenskoj gradskoj župi Varoš. Procesiju i misno slavlje na otvorenom, na trgu pred crkvom, predvodio je u koncelebraciji sa više svećenika šibenski biskup Ante Ivas. Među svečenicima je bio i novi župnik Gospe vanka grada fra Filip Milanović Trapo. U homiliji biskup je govorio o važnosti vrednovanja ljudskog života. Vjernike je pozvao da stanu u njegovu obranu, a jednako tako i da ga promiču.

SKRADIN: Svetkovina Male Gospe okupila veliki broj vjernika

malagospa7

Svetkovina Rođenja Blažene Djevice Marije u nedjelju 8. rujna proslavljena je u Skradinu. Središnje misno slavlje uz sudjelovanje velikog broja vjernika predvodio je šibenski biskup Ante Ivas.

ŠIBENIK: Podjeljeni mandati vjeroučiteljima

km177

Školska godina je počela i sve je već pomalo u svom normalnom slijedu i redu. Djeca su brzo prihvatila svoje nove dužnosti, nove brojeve nakon ispisanih imena i prezimena na bilježnicama i knjigama....Profesori i svi zaduženi za brigu, odgoj i obrazovanje naše mladosti, jednako su nakon dužih priprema, zauzeli svoja mjesta i s entuzijazmom, radošću i željom za novim susretima, za otkrivanjima i praćenjima svojih učenica i učenika, krenula u novu školsku godinu. Vjeroučitelji, kao vjesnici, prenositelji i svjedoci  Riječi, započeli su školsku godinu molitvom i sv. misom u petak, 6.rujna u zajedništvu sa svojim vođom i pastirom mjesne Crkve biskupom Antom Ivasom.

ŠIBENIK: Thompson pjeva za katolički đački dom

đački dom

Šibenska biskupija pokrenula je izgradnju Katoličkog đačkog doma u prostorima Katoličkog školskog centra Sveti Mihovil. Tim povodom u četvrtak 5. rujna je u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku održana tiskovna konferencija na kojoj su predstavnici Grada Šibenika, Županije Šibensko kninske i Šibenske biskupije govorili o budućem domu. Predstavljen je i humanitarni koncert  koji organizira Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika biskup Srećko Badurina iz Šibenika. Na glazbenom događaju koji će se održati u petak 20. rujna nastupiti će pjevač Marko Perković Thompson, a sav prihod ide za đački dom.

ŠIBENIK: U Katoličkoj školi započela nova školska godina

početak nastave 2013

Nova školska godina započela je u ponedjeljak 2. rujna i u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku. Prigodnim programom i molitvom četrdeset i dvoje učenika prvog razreda uvedeno je u nastavu.  Katolička osnovna škola u Šibeniku, prva crkvena  osnovnoškolska ustanova u Republici Hrvatskoj, postavila je nove standarde osnovnoškolskog obrazovanja u Šibeniku. Ove godine u školi je trinaest razrednih odjeljenja od prvog do sedmog  razreda. Za početak nastave sve je spremno. Roditeljima, učenicima i djelatnicima želimo obilje Božjeg blagoslova u radu, kazala je ravnateljica škole s. Mandica Starčević.

VRPOLJE: Svetkovina Velike Gospe okuplja i obnavlja vjeru vjernika

VG - 2013-1

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Šibenskoj biskupiji proslavljena je u marijanskom biskupijskom svetištu Vrpolju. Vjernici su se za svetkovinu pripremali trodnevnicom, a sama proslava svetkovine započela je u srijedu 14. kolovoza procesijom sa Gospinim kipom i misom bdijenja. Slavlje je predvodio generalni vikar šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić. Više tisuća vjernika tom prigodom čulo je iznimno poticajne i pobune riječi mons. Mlakića koji je Mariju vjernicima stavio kako uzor. Na Gospin blagdan u četvrtak 15. kolovoza svaljeno je  više misnih slavlja. Središnje je predvodio šibenski biskup Ante Ivas.

VISOVAC: Proslavljena Gospa od anđela

gospa od anđela

Svetkovina Gospe od anđela koja je proslavljena je u petak 2. kolovoza u franjevačkom samostanu  na Visovcu, tradicionalno okupila je velik broj hodočasnika. Središnje svečano  misno slavlje predvodio je Šibenski biskup Ante Ivas. među brojnim svećenicima koncelebriro je provincijal Provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman i visovački gvardijan fra Mate Gverić.