Wednesday, Oct 07th

Last updateSat, 03 Oct 2015 6pm

DRNIŠ: Otac biskup pohodio župe Drniškog dekanata

pastirski pohod drniš 1Pastirski pohod biskupa Ante Ivasa Drniškom dekanatu Šibenske biskupije održan je u subotu 5. srpnja. U crkvi Gospe od ružarija u Drnišu biskupa Antu Ivasa, svećenike i vjernike pozdravio je drniški dekan fra Ivan Vidović i kratko predstavio svaku župu iznijevši potrebne podatke.

ŠIBENIK: Katolička škola ugostila djecu iz Pleternice

pleternica1

Na poticaj našeg o. biskupa  Ante Ivasa i Caritasa naše biskupije a u dogovoru s požeškim biskupom msgr. Antunom Škvorčevićem i župnikom Pleternice, Katolička osnovna  škola ovog ljeta ugostila mlade iz poplavljene župe Pleternice od 30. lipnja do 7. srpnja. Cilj  nam je bio za trideset i troje mladih prvenstveno osigurati kvalitetan odmor i odmak od životnh situacija koje su im izmijenile svakodnevnicu.  Uz svakodnevno kupanje na šibenskim plažama, želja nam je bila  i upoznati ih s povijesno-kulturnim znamenitostima grada i županije.

ŠIBENIK - KATEDRALA:Otac biskup Ante Ivas primio djecu iz Gunje

gunja 1

Šibenski biskup Ante Ivas u petak 27. lipnja u katedrali svetog Jakova primio je sto i četrnaest djece iz poplavljene Gunje. Djeca učenici osnovne škole Osnovne škole Antuna i Stjepana Radića iz Gunje sa svojim pratiteljima u Šibenik su stigli u četvrtak 26. lipnja, a sudjelovati će u programu Međunarodnog dječjeg festivala.

BORAJA: Posvećena župna crkva

ljub 005

Župna crkva Gospe od ružarija u Boraji u Šibenskoj biskupiji posvećena je na svetkovinu Srca Isusova u petak 27. lipnja. Obrede je u koncelebraciji sa župnikom don Josom Pavićem i još petoricom svećenika predvodio šibenski biskup Ante Ivas. Crkva Gospe od ružarija izgrađena je 1937. godine i bila je samo blagoslovljena, ali ne i posvećena.

ŠIBENIK: Proslavljena svetkovina Tijelova

tijelovo 141

Svetkovina Tijelova u Šibeniku proslavljena je u četvrtak 19. lipnja svečanim misnim slavljem župa Gradskog dekanata Šibenske biskupije, koje je održano u katedrali svetog Jakova. Misno slavlje predvodio je šibenski biskup Ante Ivas, a tijelovsku procesiju generalni vikar mons. Marinko Mlakić.