Sunday, Jul 05th

Last updateThu, 02 Jul 2015 10am

SKRADINSKI BUK: Slavljen uskrsni Emaus

emaus 2014

Uskrsni Emaus ili Uskrsna euharistija u prirodi tradicionalno je slavljena na Uskrsni ponedjeljak 21. travnja, na Skradinskom buku u Nacionalnom parku Krka. Slavlje je uz petnaestak svećenika i skradinskog župnika don Gabrijela Jagrineca predvodio šibenski biskup Ante Ivas. Ovogodišnji Emaus uz lokalne vjernike okupio je i velik broj hodočasnika i svećenika iz Splitsko – makarske i Zadarske nadbiskupije, te iz Varaždinske biskupije.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Proslavljena svetkovina Uskrsa

uskrs 14

Misno slavlje na svetkovinu Uskrsa 20. travnja, u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. U homiliji je poručio kako nema potrebe bježati od radosnog događaja uskrsnuća. Po događaju uskrsnuća Krist je sa nama zauvijek.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Misa večere Gospodnje

003 vecera gospodnja 14

Šibenski biskup Ante Ivas na Veliki četvrtak u večernjim satima predvodio je Misu večere Gospodnje. Preko slavlja dvanestorici odraslih muškaraca oprao je noge. - Isus je one večeri Velikog četvrtka okupio učenike da ih nahrani darom svoje ljubavi, darom svoga tijela i krvi. Nitko ga nije mogao omesti i zaustaviti u tome času, času predanja svoga života Ocu i ljudima. Isus okuplja svoje na zajedničku večeru. Poslužuje svoje osobnim služenjem. Saginje se na naše grešne putove i lutanja, nad naša umiranja i smrti. Otvara cijelo bogatstvo svoga božjeg srca. Izgovara najljepše ljubavne riječi «Ljubite jedni druge kao što sam vas ljubio»,  - poručio je u homiliji biskup Ivas.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Veliki petak okupio vjernike

Veliki petak 2014 9

Veliki petak nije dan Kristova neuspjeha, nije dan žalosti i plača. Veliki petak dan je najvećeg Kristova uspjeha, dan je pobijede, dan duboke radosti i ushitne pjesme, poručio je šibenski biskup Ante Ivas predvodeći obrede Velikog petka u katedrali svetog jakova u Šibeniku.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Slavljena Misa posvete ulja

001 posveta ulja 2014

Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak u jutarnjim satima u zajedništvu sa svećenicima biskupije, predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. Slavlje je to preko kojeg su svećenici obnovili svećenička obećanja dana na ređenju. Posvećena su ulja krizme i bolesničkog pomazanja.