Monday, Jan 26th

Last update08:09:52 PM GMT

KONJEVRATE: Održan božićni koncert

 9334029275

U prepunoj župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja na Konjevratima 27. prosinca 2013. održan je božićni koncert na kojem su kao izvođačice nastupile: prof. Tea Slavica, prof. Ana Grubić-Miškić,na orguljama prof. Tina Guberina, učenice glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika te župni zbor pod vodstvom Sandre Šupe. Na koncertu su izvedene tradicionalne božićne skladbe,ali i skladbe poznatih stranih autora.

VUKŠIĆ: Nastupio zbor Neuma iz Drniša

vukšić koncert 2013

Na blagdan sv. Stjepana, 26  prosinca 2013., s početkom u 18 sati u crkvi sv. Kate  u Vukšiću  održan je božićni koncert, u kojem su kao izvođači sudjelovali gradski pjevački zbor Neuma iz Drniša. U jednosatnom programu izmjenjivale su se pjevačke točke domaćih i stranih autora, a najviše je bilo božićnih napjeva.

ŠIBENIK - BALDEKIN: Pjevači betlehemske zvijezde petu godinu za redom

pdjeca-betlhem-zvijezda-sibenik12

Župa Presvetog Srca Isusova danas je po peti puta organizirala akciju „Pjevači betlehemske zvijezde“ u sklopu svoje stalne misije prikuplja novčanu pomoć za školovanje siromašne djece u Africi.   Danas su po peti puta poletjeli šibenski anđeli dobrote, djeca iz župe Presvetog Srca Isusova, koja pod imenom „Pjevači betlehemske zvijezde“ posjećuju domove svojih župljana, pjevaju domaćinima tradicionalne blagdanske pjesme i prikupljaju pomoć za školovanje svojih siromašnih i gladnih vršnjaka u Africi. Ove će godine „Pjevači betlehemske zvijezde“ posjetiti gotovo 500 obitelji u župi Presvetog Srca Isusova koje su pristale primiti ih i sudjelovati u ovoj lijepoj plemenitoj humanitarnoj akciji.

ŠIBENIK-KATEDRALA: Božićno misno slavlje posvećeno ljudskom dostojanstvu

božić 2013

- Danas na Božić Crkva moli da Božić u svim ljudima na zemlji potvrdi i učvrsti čovječje dostojanstvo koje je Bog stvaranjen sazdao, a Božićem obnovio -  kazao je šibenski biskup Ante Ivas na Božić u srijedu 25. prosinca  u katedrali svetog Jakova.

ŠIBENIK-KATEDRALA: Ponoćku predvodio otac biskup Ante Ivas

ponocka 13 1

- Naš Bog nikada se ne povlači, on nikada ne odlazi. Jer on je Božić, on je vječni dolazak - poručio je šibenski biskup Ante Ivas  predvodeći misu ponoćku u katedrali svetog Jakova u Šibeniku.

BRATIŠKOVCI: Novaci sa Visovca u centru Roman

 3769252682

Novaci s Visovca, u pratnji domeštra fra Stojana Damjanovića, posjetili su 23. prosinca 2013. u prijepodnevnim satima centar za rehabilitaciju „Roman obitelj“ u Bratiškovcima u skradinskom zaleđu. Centar skrbi o osobama koje su tjelesno ili mentalno oštećene kroz sve aspekte života.

ŠIBENIK-KATEDRALA: Susret oca Biskupa i vjeroučitelja

vjeroučitelji božić 2013

Predbožićni susret vjeroučitelja Šibenske biskupije sa biskupom Ivasom održan je u subotu  21. prosinca u dvorani biskupske palče u Šibeniku. Pozdravnu riječ u ime vjeroučitelja uputio je Šimun Radnić. U obraćanju  iznio je  prigodne misli vezane za božićno vrijeme godine. U ime vjeroučitelja biskupu Anti Ivasu zaželo je blagoslovljen Božić i božićne blagdane.  Nazočne je  pozdravila  i predstojnica Katehetskog ureda s. Jakica Vuco.  I ona je podijelila božićnu radost vjeroučitelja i oca Biskupa.