Monday, Oct 23rd

Last updateFri, 20 Oct 2017 8pm

ŠIBENIK - SVETI FRANE: Predstavljena knjiga "Skroviti život Katarine Laboure"

svkatarinaknjiga002

U crkvi sv. Frane, u utorak 29. studenoga, održano je predstavljanje knjige “Skroviti život Katarine Laboure – Čudesna povijest čudotvorne medaljice”.O knjizi su govorili prevoditeljica s. Arkanđela Smoljo te duhovnik Vojske Bezgrešne fra Ivan Bradarić. Izabrane tekstove iz knjige čitala je Marija Klisović i Neven Skroza, a moderator predstavljanja knjige bio je don Franjo Glasnović. U glazbenom dijelu nastupio je Zbor sv. Frane.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Zornice u katedrali sv. Jakova svakog jutra u 6.30 sati

zornica16001

U katedrali svetog Jakova u Šibeniku u ponedjeljak 28. studenog započele su mise zornice koje će jednim dijelom predvoditi šibenski biskup Tomislav Rogić. U 6 sati je Služba čitanja i Jutarnja molitva, a u 6.30 je misa. Preko misnog slavlja biskup će u kratkim katehezama obrađivati teme iz vjerničkog života. Prvi tjedan razmišljat će se o molitvi Oče naš. Svaki sudionik zornica dobit će svakog dana sličicu na kojoj će  za svaki dan bit će glavna misao teme o kojoj se razmatra na zornicama.

LJUBITOVICA: Proslavljena sveta Katarina Aleksandrijska

ljkata16001

Svetkovina svete Katarine Aleksandrijske proslavljena u petak 25. studenog u župi Ljubitovica. Misno slavlje u župnoj crkvi predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. U koncelebraciji uz župnika don Ivana Soldu, sudjelovalo je još osam svećenika. Misnom slavlju zbog kišnog vremena nije prethodila tradicionalna procesija sa kipom svete Katarine Aleksandrijske.

ŠIBENIK: Susret sudionika biskupijskog hodočašća

sushod16001

Susret sudionika biskupijskog hodočašća koje je održano od 16. do 21. listopada ove godine upriličen je u nedjelju 27. studenog. Cilj hodočašća, koje je upriličeno prigodom Izvanrednog jubileja milosrđa, bio je San Giovanni Rotondo i svetište Padra Pia. Na hodočašću je bilo oko četiristo i sedamdeset vjernika u deset autobusa.

Predstavljena knjiga: "Anđeo Marija Miškov: vjerski i nacionalni preporoditelj hrvatskoga puka (1848.–1922.)"

miškovknjiga001

Knjiga „Anđeo Marija Miškov: vjerski i nacionalni preporoditelj hrvatskoga puka (1848.–1922.)“ autora Zvonka Džankića, predstavljena je u četvrtak, 24. studenog u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić. O knjizi su govorili profesori na KBF – u Zagrebu dr. sc. Alojz Čubelić i dr. sc. Anto Barišić, te autor dr. sc. Zvonko Džankić. Moderator programa bio je župnik u Vodicama don Franjo Glasnović.