Wednesday, Jul 27th

Last updateMon, 25 Jul 2016 7pm

milosrdje

ŠIBENIK: Hrvatska žena i biskupijski Karitas organizirali susret starijih osoba

hr zena 001

Udruga Hrvatska žena i Karitas Šibenske biskupije u srijedu 20. svibnja u Katoličkom domu biskupa Jeronima Milete organizirali su tradicionalni susret osoba treće i četvrte životne dobi. U bogatom programu koji su organizirale članice udruge sudjelovali su: učenici katoličke osnovne škole, djeca iz Dječjeg katedralnog zbora, pjesnikinja Vinka Anić, kulturno umjetničko društvo iz Primoštena, te članice Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestra koje su kontrolirale krvni tlak i šećer.

ŠIBENIK - BALDEKIN: Održana edukacija župnih misijskih animatora

misije 3

Biskupijska formacija župnih misijskih animatora održana je u subotu 16. svibnja u župi Presvetog Srca Isusovog na Baldekinu. Formaciju je predvodio nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih dijela u Hrvatskoj vlč. Anton Štefan, te njegovi suradnici u Misijskom uredu u Zagrebu. Na susretu su među sudionicima bili i većeskupine vjernika iz Murtera, Drniša, Vidika i Baldekina.

VODICE: Proslavljen dan Grada i župni patron

vod 15 001

Našašće svetog križa i Dana grada Vodica obilježeni su u Vodicama u nedjelju 3. svibnja. Misno slavlje i procesiju ulicama grada predvodio je župnik u Zablaću i Mandalini pater Josaphat Ngimonyi Mosha CSSp . U predvoditelja koncelebrirao je župnik Vodica don Franjo Glasnović, župnik Srime don Anto Pavlović i don Ivan Čolak, a posluživao je đakon Provincije Presvetog Otkupitelja fra Lazar Perica. Misno slavlje i procesija okupili predstavnike civilnih vlasi grada Vodica, brojne vjernike, udruge i društva koji su sudjelujući u procesiji i misnom slavlju javno posvjedočili pripadnost bogatoj vodičkoj katoličkoj tradiciji.

ŠIBENIK: Komunikacija kao tema rekolekcije

IMG 1409Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 20. Svibnja u zgradi „Sjemeništa“ u Šibeniku. Srednji čas sa meditacijom i predavanjem na temu „cijena slušanja – bogatstvo govora“ predvodio je psiholog, viši asistent na KBF – u u Đakovu dr. sc. vlč. Josip Bošnjaković.

ŠIBENIK - SVETI FRANE: Blagolsovljen relikvijar svetog Ante Padovanskog

sv ante močnik 003

U sklopu pobožnosti „Trinaest utoraka svetom Anti“ u crkvi svetog Frane u Šibeniku, u utorak 28. travnja blagoslovljen je moćnik svetog Ante Padovanskog. Misno slavlje i blagoslov predvodio je gvardijan samostana svetog Frane fra Ivan Bradarić. U uvodnom djelu slavlja naglasio je kao će misno slavlje predvoditi za sve dobročinitelje samostana i tako im zahvaliti za učinjena dobra. Sam moćnik koji prikazuje poprsje svetog Ante sa djetetom Isusom, dar je dobrotvora koji želi ostati anoniman.