Sunday, Mar 01st

Last update08:02:15 AM GMT

ŠIBENIK - VAROŠ: Susret kninskih i šibenskih ministranata

susret ministranata varoš 2014

Preko 60 kninskih i šibenskih ministranata susrelo se u subotu, 11. siječnja 2014. Domaćin susreta bila je šibenska Župa Gospe van Grada i fra Perica Maslać, župni vikar. U subotnje jutro prema Krešimirovu gradu krenula su 42 putnika, od kojih većina bijahu ministranti, zajedno sa župnim animatorima. Voditelj puta bio je fra Šimun Markulin.

ŠIBENIK: Predstavljen "Sveti Mihovil"

Mihovil promocija 2

"Sveti Mihovil" glasilo Šibenske biskupije javnosti je predstavljeno u petak 10. siječnja u Gradskoj knižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku. List su predstavili urednik don Stipe Perkova, novinar i suradnik u listu Ivan Ugrin, te   grafički urednik Petar Alfirević.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Proslavljeno Bogojavljenje

bogojavljenje 2014Svetkovina Bogojavljenja ili sveta Tri Kralja proslavljena je u ponedjeljak 6. siječnja. U šibenskoj katedrali svečano misno slavlje predvodio je šibenski biskup Ante Ivas.  Crkva je držala da je Gospodin rođen ne samo za izraelski narod nego da je njegovo svijetlo ponuđeno cijelom svijetu. Današnji blagdan upravo to hoće reći i to salvi: "Naš Gospodin se objavio, svim ljudima". poručio je biskup Ivas u uvodu u misno slavlje.

ŠIBENIK-KATEDRALA: Nova godina u znaku obitelji

Nova godina 2014

Misno slavlje na Novu godinu ili svetkovinu Marije Bogorodice u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. U homiliji vjernike je upoznao sa porukom pape Franje za svjetski dan mira.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Slavljena misa zahvalnica

zahvalmica 2013 1

Misu zahvalnicu za proteklu kalendarsku godinu  na silvestrovo u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. Svečanim "Tebe Boga hvalimo" zahvalio je Gospodinu za sve dobro u Šibenskoj biskupiji u 2013. godini.

LABIN: Proslavljena svetkovina sv. Silvestra

labin sveti silvestar3U utorak, 31. prosinca 2013. godine, proslavu sv. Silvestra u Labinu predvodio je fra Petar Milanović trapo, gvardijan samostana na Trsteniku i magistar bogoslova. „Slaveći sv. Silvestra na zadnji dan u godini do izražaja dolaze dvije riječi 'hvala' i 'oprosti', rekao je fra Petar i pozvao vjernike da za vrijeme euharistijskog slavlja zahvale Bogu i bližnjima na svim dobrima koja su primili kroz proteklu godinu i isto tako da zatraže oproštenje od Boga i bližnjih. „Bog je naš dobri Otac i mi smo, kao njegova djeca, pozvani živjeti dostojanstvo djece Božje“, završio je fra Petar uvodeći u slavlje.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Božićne melodije okupile brojne pjevače i vjernike

veselje 2013 1

Koncertom zborova župa šibenske biskupije «Veselje ti navješćujem», u nedjelju 29. prosinca u katedrali svetog Jakova završila je kulturno vjerska manifestacija «Otvorite vrata od Božića 2013.». Koncert je okupio petnaest zborova župa Šibenske biskupije. Nastupili su pjevači iz katedrale Sv. Jakova, Baldekina, Njivica, Šubeićevca, Dubrave, Konjevrata, Skardina, Primoštena, Tisnog, Jezera, Prvić Šepurine, Murtera, Marine i  Zatona.