Friday, Apr 27th

Last updateThu, 26 Apr 2018 7am

VRPOLJE: Održan Obiteljski dan Šibenske biskupije

obiteljski dan 17026

Obiteljski dan Šibenske biskupije na temu "Očinstvo i majčinstvo dva lica roditeljskog poslanja" održan je u subotu 1. travnja u marijanskom svetištu Šibenske biskupije Vrpolju. Središnji događaj bilo je misno slavlje koje je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. Okrunjen je kameni kip Gospe od okova, a obitelji su svjedočile o obiteljskom životu.

ŠIBENIK - DOLAC: Proslavljen God križa

godkriža17008

God križa ili godišnja proslava krvarenja raspela iz šibenske gradske župe svetog Križa – Dolac, proslavljen je u ponedjeljak 27. ožujka svečanim misnim slavljem u crkvi svetog Križa. Euharistiju u koncelebraciji sa umirovljenim biskupom Antom Ivasom, župnikom župe Dolac don Krešimirom Matešom i još trojicom svećenika predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Nakon misnog slavlja bila je upriličena i procesija sa čudotvornim raspelom.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Biskup Ante Ivas obilježio dvadeset godina od biskupskog ređenja

ivas009

Prigodom svetkovine svetog Josipa, u ponedjeljak 20. ožujka umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas predvodio je misno slavlje u katedrali svetog Jakova u Šibeniku. Tom prigodom obilježio je dvadeset godina od biskupskog ređenja. Uz biskupa Ivasa koncelebrirao je šibenski biskup Tomislav Rogić koji je i održao prigodnu homiliju.

PIROVAC - TRIBUNJ - VODICE: Održan petnaesti križni put mladih Šibenske biskupije

križniputml17005

Petnaesti križni put mladih Šibenske biskupije pod geslom "Život, dakle biraj", održan je u subotu 25. ožujka na relaciji Pirovac – Tribunj - Vodice. Pobožnost je okupila dvjestotinjak mladih iz cijele Biskupije, a započela je okupljanjem u župnoj crkvi u Pirovcu.

KARLOVAC - OŠTARIJE - OGULIN: Vjernici Gradskog dekanata hodočastili sv. Josipu

karlovac17010

Vjernici Gradskog dekanata Šibenske biskupije u subotu 18. ožujka, hodočastili su u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. Oko četiristo vjernika predvođenih šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem, organizatorom hodočašća dekanom don Tomilsavom Puljićem i župnicima; posjetili su i svetište Gospe od Čudesa u Ošarijama kraj Ogulina i župnu crkvu svetog Križa u Ogulinu.