Monday, Feb 20th

Last updateThu, 16 Feb 2017 9am

ŠIBENIK: Preminula sestra Alojzija Pava Šušnjara

osmrtnica s. Alojzija

U 86. godini vjerničkog i 65. godini redovničkog života, okrijepljena sakramentima na Uskrsni ponedjeljak, 28. ožujka 2016. blago u Gospodinu preminula je redovnica franjevka od Bezgrješne č. s. Alojzija Pava Šušnjara. Sprovodni obredi i Sv. Misa zadušnica biti će u srijedu 30. 03. 2016. u 15h na šibenskom gradskom groblju Kvanj. Autobus iz Vodica prema Šibeniku polazi u 14.15h sati sa autobusnog kolodvora.

SKRADINSKI BUK: Uskrsni Emaus proslavljen na Krki

uskrsni emaus

Uskrsni Emaus ili Uskrsna euharistija u prirodi tradicionalno je slavljena na Uskrsni ponedjeljak 28. Ožujka , na Skradinskom buku u Nacionalnom parku Krka. Slavlje je uz dvadesetak svećenika i skradinskog župnika don Gabrijela Jagrineca predvodio šibenski biskup Ante Ivas. Ovogodišnji Emaus uz lokalne vjernike okupio je i velik broj hodočasnika i svećenika iz Splitsko – makarske i Zadarske nadbiskupije.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Vjernici Vazmenim bdijenjem ušli u svetkovinu Uskrsa

velika subota16004

Vazmeno bdijenje u katedrali svetog Jakova na Veliku subotu 26. ožujka predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. Preko slavlja krstio je četvero odraslih katekumena, a osamnaest kandidata primilo je sakrament svete potvrde.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Uskrsno slavlje predvodio je otac biskup Ante Ivas

uskrs 16001

„Ovo je dan što ga učini Gospodin, kličimo i radujmo s njemu!" Aleluja. Tako danas pjeva po svemu svijetu, raspjevana Crkva. Pridružujemo se toj pjesmi i radosti. Krist je uskrsnuo, poručio je na svetkovinu Uskrsa u nedjelju 27. ožujka, u katedrali svetog Jakova u Šibeniku šibenski biskup Ante Ivas. Nakon misnog slavlja preko kojeg je pjevao Mješoviti katedralni zbor, vjernici su tradicionalno u dvorani biskupske palače biskupu Anti Ivasu osobno čestitali svetkovinu Uskrsa.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Obredi Velikog petka

velikipetak16001

Obrede Velikog petka u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. Nakon uvodnog dijela i molitve u tišini uslijedila je Služba riječi. Muku po Ivanu otpjevao je Mješoviti katedralni zbor uz solistu Rafaela Lovrića Caparina.