Friday, Aug 26th

Last updateSat, 20 Aug 2016 3pm

milosrdje

BETINA: Zlatna misa don Vergilija Bilića

don vergilijo bilić 001

Svećenik Šibenske biskupije don Vergilijo Bilić u nedjelju 5. srpnja, proslavio je pedeset godina svećenike službe. Zlatnu misu slavio je u crkvi svetog Frane u rodnoj župi Betina. Uz zlatomisnika koncelebrirao je župnik Betine don Miroslav Stojić i svećenik rodom iz Betine don Dominik Škevin. Homiliju je imao šibenski biskup Ante Ivas.

SINJ: Hodočašće vjernika Šibenske biskupije Gospi Sinjskoj

 8241129827

Hodočasnici iz 32 župe Šibenske biskupije predvođeni mons. Antom Ivasom, šibenskim biskupom, hodočastili su Čudotvornoj Gospi Sinjskoj u subotu, 20. lipnja 2015. godine. Euharistijsko slavlje predvodio je mons. Ante Ivas, biskup šibenski, a u koncelebraciji su bili provincijal fra Joško Kodžoman, sinjski gvardijan fra Petar Klapež, kliški dekan don Vlade Strikić, organizator hodočašća fra Filip Milanović Trapo i još 31 svećenik. Na hodočašću se okupilo oko tisuću vjernika sa svojim župnicima.

ŠIBENIK - SVETI FRANE: proslavljen blagdan svetog Ante

DSC4958

Blagdan svetog Antuna padovanskog proslavljen je u subotu 13. Lipnja u samostanu svetog Frane u Šibeniku. Središnje misno slavlje predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. U homiliji je ukazao Crkva vjeruje da su svetci u slavi nebeskoj zagovornici ljudima. Sveti Ante za vrijeme života trudio se pomagati ljudima kako bi svi okusili ljepotu kršćanskog života.

VODICE - PRVIĆ - ŽIRIJE - KAPRIJE: Održan svećenički dan Šibenske biskupije

sv dan 18

Prema pastoralnom planu Šibenske biskupije, 17. lipnja održan je Svećenički dan. Kako je ova godina u znaku Godine posvećenog života, ovaj put su uz svećenike i redovnike pozvane i redovnice. Sudjelovalo je desetak redovnica, predstavnica pojedinih redovničkih zajednica, među kojima pet naših sestara. Odredište ove godine bili su otočni dijelovi biskupije.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Vjernici Gradskog dekanata proslavili svetkovinu Tijelova

tijelovo 001 15

Na današnju svetkovinu Tijelova Crkva svečano slavi svoje najveće bogatstvo. Slavi i Crkva šibenska, i zahvaljuje Bogu što je Crkvu obogatio darom svoje nazočnosti. To je bogatstvo koje nije moguće mjeriti zemaljskim mjerilima. To je bogatstvo Bog sam, Isus uskrsli koji živ i nazočan u kruhu i vinu u svakoj misi. Danas crkva slavi Euharistiju i radosno zahvaljuje Bogu za bogatstvo koje nije u materijalnom posjedovanju nego u Isusu Kristu, kazao je biskup Ivas u homiliji tijelovskog misnoga slavlja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku u četvrtak 4. lipnja. Uz biskupa koncelebrirali su svećenici Šibenskog dekanata; gvardijan samostana svetog Frane i rektor nacionalno svetišta svetog Nikole Tavelića fra Ivan Bradarić, bolnički kapelan fra Mate Topić i generalni vikar mons. Marinko Mlakić.