Thursday, Mar 30th

Last updateTue, 28 Mar 2017 9am

korizma poruka papa

Mons. Tomislav Rogić imenovan šibenskim biskupom

MONS TOMISLAV ROGIC

Papa Franjo prihvatio je odreknuće od službe mons. Ante Ivasa na pastoralnom služenju šibenskoj biskupiji u skladu s kanonom 401 § 1 Zakonika kanonskoga prava te je za novog šibenskog biskupa imenovao mons. Tomislava Rogića, dosadašnjeg župnika i dekana na Udbini, priopćio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D'Errico.

ŠIBENIK - Zaključna sjednica biskupijskog postupka za proglašenje blaženom službenice Božje majke Klare Žižić

postupakmajkaklara010

U svečanoj dvorani biskupskog ordinarijata u Šibeniku održana je na blagdan Pohođenja Marijina, 31. svibnja 2016., pod predsjedanjem šibenskog biskupa mons. Ante Ivasa zaključna sjednica biskupijskog postupka za proglašenje blaženom službenice Božje majke Klare Žižić, utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrješne. Sudjelovali su članovi crkvenog Sudišta imenovani za taj proces: predsjednik suda mons. mr. Krešimir Mateša, promicatelj pravde mons. dr. Josip Delić i bilježničarka s. Zdravka Gverić; postulator dr. fra Ratko Radišić i vicepostulatorica s. Terezija Zemljić.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Proslavljena svetkovina Duhova

duhovi16001

Misno slavlje na svetkovinu Duhova u nedjelju 15. svibnja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. Krizmanicima katedralne župe podijelio je sakrament potvrde.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Velik broj vjernika proslavio Tijelovo

004tijelovo16

Svetkovina Tijelova u Šibeniku proslavljena je u četvrtak 26. svibnja svečanim misnim slavljem župa Gradskog dekanata Šibenske biskupije, koje je održano u katedrali svetog Jakova. Misno slavlje predvodio je šibenski biskup Ante Ivas, a tijelovsku procesiju generalni vikar  Marinko Mlakić.

VODICE: Proslavljeno Našašće svetog Križa

nasasce16009

Našašće svetog križa i Dana grada Vodica proslavljeni su u Vodicama u utorak3. svibnja. Misno slavlje i procesiju ulicama grada predvodio je župni župe Prečistog srca Marijina iz Splita don Pavo Piplica. Proslava blagdana započela je okupljanjem vjernika ispred crkvice Svetog Križa na starom groblju. Nakon odrješenja za pokojne uslijedila je svečana procesija kroz mjesto do župne crkve. U procesiji je uz župnika don Franju Glasnovića i predvoditelja slavlja sudjelovalo još osam svećenika.