Tuesday, Sep 01st

Last updateMon, 31 Aug 2015 9am

KNIN: Otac Biskup pohodio župe Kninskog dekanata

pohod knin 6

Ispunjavajući starodrevni običaj Crkve, mons. Ante Ivas pohodio je Kninski dekanat u srijedu, 28. svibnja 2014. Ispred privremene Gospine crkve dočekao ga je fra Marko Duran, dekan, i svećenici: fra Ante Čavka (župnik Vrpolja), fra Petar Pletikosa (župnik Promine), fra Ivan Buljević (župnik Kijeva), fra Ivan Lukač, fra Šimun Markulin i fra Josip Grgić. Zajedno s vjernim narodom Božjim - članovima župnih zajednica - biskup je na početku ispjevao "Kraljice neba, raduj se" te je procesionalno ušao u crkvu.

TISNO: Proslavljena Gospa od Karavaja

karavaj 14 1

Svetkovina Gospe od Karavaja svečano je proslavljena u ponedjeljak 26. svibnja u župi Tisno na Karavaju, jednom od četiri marijanska svetišta Šibenske biskupije. Središnje svečano misno slavlje pred velikim brojem vjernika iz cijele Šibenske biskupije i iz susjedne Zadarske nadbiskupije predvodio je šibenski biskup Ante Ivas.

ŠIBENIK: Pomoć iz Šibenske biskupije otprmeljana u Slavoniju

prikupljanje pomoći1

Pomoć sakupljena u Šibenskoj biskupiji, a namijenjena žrtvama poplave u Slavoniji otpremljena je u četvrtak 22. svibnja. U prikupljanju sudjelovali su brojni vjernici, svećenici, redovnice, volonteri Karitasa i djeca Katoličke osnovne škole u čijim se prostorijama pomoć i prikupljala. Otpremljena su dva šlepera u Orašje i Maglaj. Šibenska biskupija uplatila je 100.000 kuna. Pedeset za Caritas u Đakovu, a jednako toliko za Karitas u Bosni i Hercegovini.

ŠIBENIK: Željka Markić o opasnostima Građanskog odgoja

željka markić

Tribinu "Građanski pre(odgoj) Što nam još sprema ova vlada?", predvodila je u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku čelnica građanske inicijative "U ime obitelji" Željka Markić. Tribinu je organiziralo Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika ‘Biskup Srećko Badurina.

TISNO: Biskup pohodio Tišnjanski dekanat

pastirski pohod tisno

Pastirski pohod biskupa Ante Ivasa Tišnjanskom dekanatu održan je u subotu 17. svibnja. Vjernici i župnici župa Tisno, Jezera, Murter, Betina i Pirovac okupili su se u župnoj crkvi svetog Duha u Tisnom. U prvom dijelu pohoda biskup se susreo  sa članovima župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, crkvenim pjevačima, čitačima i vjernicima uključenim u pastoral župa. Pastoralni program u dekanatu ove godine usmjeren je na pastoral obitelji. Želja nam je ove godine zajedno sa vama djelovati za naše obitelji, naglasio je dekan don Lazar Čibarić.