Thursday, May 26th

Last updateMon, 16 May 2016 11am

milosrdje

ŠIBENIK: Križni put župa grada predvodili redovnici

kr put sub 001

Križni put župa grada Šibenika održan je u petak 27. ožujka na tvrđavi Šubićevac. Tu pobožnost, koja se već petnaestak godina održava u petak prije Cvjetnice, prigodom Godine posvećenoga života animirali su predstavnici redovnica i redovnika koji djeluju u gradu Šibeniku. Sudionici pobožnosti bili su svjedoci zajedništva vjernika i redovnika.

ŠIBENIK - VAROŠ: Mješoviti katedralni zbor i Zbor "Neuma" na koncertu izveli bogat duhovni program

koncert zbora1

Zajednički koncert „Pred tobom padam nice“, Gradskog pjevačkog zbora „Neuma iz Drniša i Mješovitog katedralnog zbora iz Šibenika u sklopu Dana kršćanske kulture, održan je u utorak 24. ožujka u crkvi Gospe vanka grada u Šibeniku. Zborom Neuma ravnala je Jelena Prpa, a Mješovitim katedralnim zborom Jelena Mikulandra.

ŠIBENIK: Dan otvorenih vrata u Kući matici Franjevki od Bezgrešne

1427047055 5_35_photo

U Godini posvećenog života, a potaknute činjenicom da je – unatoč višestoljetnoj prisutnosti redovnika i redovnica u hrvatskom narodu – redovnički život ljudima još dosta nepoznat,sestre Franjevke od Bezgrešne otvorile su u subotu 21. ožujka vrata matičnog samostana u Šibeniku svima koji su željeli na stvarnost redovničkog života baciti jedan pogled iznutra.

ŠIBENIK: Samostan svetog Frane predstavljen u Gradskoj knjižnici

izložba sv frane

Predavanje „Samostan svetog Frane u Šibeniku“ u sklopu Dana kršćanske kulture održano je u ponedjeljak 23. ožujka u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku. O samostanu su govorili predavač na Veleučilištu u Šibeniku sociolog dr. sc. Ivica Poljičak i gvardijan samostana svetog Frane fra Ivan Bradarić. U sklopu programa na istu temu otvorena je i izložba fotografija članova Fokokluba Šibenik: arheologa mr. sc. Željka Krnčevića i voditelja Ureda za informacije Šibenske biskupije Ive Kronje.

ŠIBENIK - BRODARICA - VRPOLJE: Križni put mladih Šibenske biskupije

kr put 001

Četrnaesti križni put mladih Šibenske biskupije pod geslom "Uzmi svoj križ i pođi zamnom", održan je u subotu i nedjelju 21. i 22. ožujka. Pobožnost je okupila stotinjak mladih iz cijele Biskupije, a započela je misnim slavljem u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, koje je predvodio biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Gabrijel Jagarinec. Križni put bio je posvećen redovnicima u Crkvi, a u pobožnosti sudjelovali su bogoslovi dominikanaca i karmelićana.