Sunday, Mar 29th

Last update07:57:43 AM GMT


uskrsna čestitka

ŠIBENIK: Održan biskupijski susret mladih


DSC 0162

Biskupijski susret mladih Šibenske biskupije održan je u subotu 8. ožujka u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Tema ovogodišnjeg susreta "Na slobodu pozvani" je ujedno i geslo SHKM u Dubrovniku. Susret je pohodilo oko 350 mladih iz svih djelova biskupije.

ŠIBENIK - VAROŠ: Primanja, obećanja i izbori u Frami

 9576644460

U Šibeniku je u nedjelju, 23. veljače 2014., Franjevačka mladež Gospe van Grada imala svoju svečanost primanja novih članova, izricanja prvih obećanja i obnove obećanja framaša. Svečanosti su nazočili članovi Frama: Šibenik – Šubićevac, Šibenik – Meterize, Šibenik – Vidici, Knin, Drniš i Gračac. Misu je predvodio fra Šimun Markulin, župni vikar u Kninu, uz koncelebraciju župnika fra Filipa Milanovića – Trape, pastoralnog suradnika fra Josipa Klarića, duhovnog asistenta Frame Gračac fra Bože Mandarića te duhovnog asistenta Frame Gospe van Grada fra Perice Maslaća. Obrede primanja uz fra Pericu vodio je Tomislav Krnić, predsjednik Frame GvG. Cijela svečanost bila je u znaku franjevačkog pasca tako da su svi framaši bili odjeveni u majice s pascom i prigodnim logom Frame. Prigodne ukrase u crkvi od franjevačkog pasca sa statuom sv. Franje načinila je s. Antonija Šilović.

ŠIBENIK: Vjeronaučna olimpijada u Šibenskoj biskupiji

vjeronaucna olimpijada 2014

Vjeronaučna olimpijada u Šibeniku održana je u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku. Natjecanje je započelo prigodnim programom učenika škole domaćina. Okupljene učenike i njihove mentore pozdravili su predstojnica Katehetskog ureda s. Jakica Vuco, ravnateljica Katoličke osnovne škole s. Mandica Starčević, te šibenski biskup Ante Ivas. U  pozdravu naglasio je kako učenici moraju biti ljudi koji ljube Učiti ljubiti potrebno je od onog koji je izvor ljubavi .

ŠIBENIK: Obilježen Dan bolenika

dan bolesnika 2014

Svjetski Dan bolesnika u Šibeniku proslavljen je u utorak 11. veljače kapeli Opće bolnice. Misno slavlje u koncelebraciji sa župnikom Dubrave fra Antom Vukušićem i bolničkim kapleanom fra Matom Topićem predvodio je generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić.

SRIMA: Proslavljen bl. Alojzije Stepinac

P1012937

Župa blaženog Alojzija Stepinca u Srimi u Šibenskoj biskupiji, svog nebeskog zaštitnika proslavila je u ponedjeljak 10. veljače  svečanim misnim slavljem. Euharistiju u koncelebraciji   sa generalnim vikarom šibenske biskupije mons. Marinkom Mlakićem,  župnikom Srime don Antom Pavlovićem i još desetoricom svećenika predvodio je franjevac konventualac fra Nikola Mate Roščić.

ŠIBENIK: Duhovnu obnovu za mlade predvodio don damir Stojić

duhovna obnova mladi 2014

Duhovna obnova za mlade Šibenske biskupije održana je u subotu 8.veljače u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Velikom broju mladih vjernika radosnu vijest približio je studentski kapelan iz Zagreba don Damir Stojić.

ŠIBENIK: Obilježen Dan posvećenog života

1391363119 5 35 photo

Redovnici i redovnice iz Šibenika obilježili su u subotu 1. veljače 2014., uoči blagdana Prikazanja Gospodinova, Dan posvećenoga života. Uvodne obrede i molitvu Večernje u crkvi Sv. Lovre predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. Sudionici su se odatle u procesiji, s upaljenim svijećama, uputili u samostansku crkvu Sv. Luce, kod sestara benediktinki. Nakon euharistijskog klanjanja, u kojem je posviještena važnost slušanja i poslušnosti Božjoj riječi, biskup je upoznao prisutne s glavnim naglascima pobudnice Radost Evanđelja pape Franje koji se tiču redovništva.