Sunday, May 28th

Last updateFri, 26 May 2017 11am

ŠIBENIK - KATEDRALA: Vjeroučiteljima podjeljeni mandati.

podjelamandata16007

Šibenski biskup Tomislav Rogić u nedjelju 4. rujna u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je misno slavlje preko kojeg je trinaestorici vjeroučitelja podjelio kanonske mandate za predavanje vjeronauka u osnovnim i srednjim školama, te dječjim vrtićima.

ŠIBENIK: Biskup Rogić slavio misu zahvalnicu za volontere na biskupskom ređenju

susret volontera 005

Zahvalno misno slavlje za oko sto i pedeset volontera i crkvenih pjevača koji su sudjelovali i pomogli organizaciji biskupskog ređenja, šibenski biskup Tomislav Rogić slavio je u kapeli svetog Mihovila u Katoličkom školskom centru u Šibeniku, u subotu 3. rujna. Uz biskupa Rogića koncelebrirao je i umirovljeni biskup Ante Ivas.

ŠIBENIK: Blagoslovljen dječji vrtić "Blažena Hozana"

blagoslov vrtićac 008

Dječji vrtić sestara dominikanki „Blažena Hozana“, koji se nalazi u sklopu Katoličkog školskog centra u Šibeniku blagoslovljen je i otvoren u subotu 20. kolovoza. Obred blagoslova predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić uz sudjelovanje vrhovne glavarice sestra dominikanki majke Katarine Maglice, provincijala Hrvatske dominikanske provincije Ante Gavrića, šibensko kninsko župana Gorana Pauka i gradonačelnika grada Šibenika Željka Burića. Tim povodom biskup je zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji vrtića. Posebno je istaknuo ulogu umirovljenog šibenskog biskupa Ante Ivasa. Novi vrtić u slejdećoj će pedagoškoj godini imati dvije odgojne skupine mješovitoj jasličkoj i mješovitoj vrtićkoj. Vrtić će voditi sestra Rahela Rukavina.

ŠIBENIK: Duhovne vježebe za svećenike predvodio p. Vatroslav Halambek, DI

dvj16

Duhovne vježbe za svećenike Šibenske biskupije održane su od 29. do 31. kolovoza u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Ove godine predvoditelj duhovnih vježbi bio je duhovnik u Riječkoj bogosloviji, isusovac pater Vatroslav Halambek.

VRPOLJE: Proslavljena Velika Gospa

vg16009

Prigodom svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo ili Velike Gospe u ponedjeljka 15. kolovoza misno slavlje u marijanskom svetištu Šibenske biskupije Vrpolju, poredvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz sudjelovanje velikog broja vjernika i svećenika na misnom slavlju koncelebrirao je i umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas.