Saturday, Jul 02nd

Last updateTue, 28 Jun 2016 8am

milosrdje

ŠIBENIK: Obitelj i brak tema rekolekcije

rekolekcija 15 4

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 22. travnja u zgradi "Sjemeništa" u Šibeniku. Susret je započeo molitvom Srednjeg časa i meditacijom. Središnji dio rekolekcije predvodili su župnik župe bl. Alojzija Stepinca iz Koprivnice Krunoslav Pačalat i zauzeti vjernik laik Miroslav Koštarić.

ŠIBENIK: Stručni skup vjeroučitelja na temu "Doprinos vjeronauka odgoju za posvećeni život"

340 1

Pod pokroviteljstvom Katehetskog ureda Šibenske biskupije i Agencije za odgoj i obrazovanje u subotu, 18. travnja 2015. održan je stručni skup za vjeroučitelje. Skup pod naslovom Doprinos vjeronauka odgoju za posvećeni život održan je u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Sudjelovanju na stručnom skupu odazvalo se pedesetak vjeroučitelja Šibenske biskupije. Program sastavljen od prijepodnevnog dijela od dva predavanja i rasprava na temu te od popodnevnoga dijela u kojem su se vjeroučiteljima u duhu ove godine posvećena života predstavile redovničke zajednice koje djeluju na području biskupije započeo je uvodnim riječima organizatora i biskupa.

ŠIBENIK: Misno slavlje u šibenskom zatvoru

IMG 1047

Uskrsnu poruku ljubavi i nade zatvorenicima Okružnog zatvora u Šibeniku u utorak, 07. travnja donio je generalni vikar Šibenske biskupije, mons. Marinko Mlakić. U zatvorskoj kapeli Uzvišenja sv. Križa predvodio je misno slavlje na kojem je sudjelovalo četrdesetak zatvorenika. Uz generalnog vikara  je koncelebrirao i bolnički kapelan fra Mate Topić, te pater Tomislav Mesić, CSSp. Pjevanje je animirao biskupijski zbor mladih Laudantes.

ŠIBENIK: Susret krizmanika Gradskog dekanata

susret krizmanika 15

Susret krizmanika Gradskog dekanata Šibenske biskupije održan je u subotu 11. travnja u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku. Susret kojeg su osmislili animatori Šibenske biskupije okupio je velik broj krizmanika koji su kroz aktivno sudjelovanje i radionice razmišljali o kršćanskim vrijednostima u svakodnevnom životu.

SKRADINSKI BUK: Uskrsni Emaus okupio velik broj vjernika

emaus 15 006

Uskrsni Emaus ili Uskrsna euharistija u prirodi tradicionalno je slavljena na Uskrsni ponedjeljak 6. travnja , na Skradinskom buku u Nacionalnom parku Krka. Slavlje je uz koncelebraciju petnaestak svećenika predvodio skradinski župnik don Gabrijel Jagrinec. Ovogodišnji Emaus uz domaće vjernike okupio je i velik broj hodočasnika i svećenika iz Splitsko – makarske i Zadarske nadbiskupije.