Friday, Oct 24th

Last update07:38:00 PM GMT

NEDJELJNA BIBLIJSKA PORUKA: 28. nedjelja kroz godinu C -Zahvalnost Bogu nas čisti

28

Čitanja ove nedjelje ističu silnu važnost zahvalnosti prema Bogu. U prvom čitamo kako Naaman Sirac uzima sa sobom od izraelske zemlje koliko mogu ponijeti dvoje mazge, kako bi se na njoj mogao klanjati Jahvi, Bogu Izraela, i tako mu trajno zahvaljivati što ga je očistio od bolesti gube. Evanđelje nam donosi opis čudesnog izlječenja desetorice gubavaca, od kojih tek jedan dolazi Isusu zahvaliti.

ŠIBENIK: Održana mjesečna rekolekcija

rekolekcija 10 13

Mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 9. listopada u prostorijama biskupskog ordinarijata u Šibensiku. U prvom dijelu susreta svećenici su pred Presvetim oltarskim sakramentom razmatrali na temu "Gospodine , umnoži nam vjeru!".

ŠIBENIK: Za Božić ponovno Sveti Mihovil

IMG 7782

Šibenska biskupija ponovno pokreće biskupijski list "Sveti Mihovil", potvrđeno je u ponedjeljak 7. listopada u prostorijama biskupskog ordinarijata na sastanku novoosnovanog uredničkog vijeća.

Šibenik: Susret djelatnika dviju Katoličkih osnovnih škola

Ovogodišnji Dan učitelja bio je poseban za djelatnike Katoličke osnovne škole u Šibeniku, koji su 7. i 8. listopada ugostili djelatnike sestrinske Katoličke osnovne škole u Požegi. Prvi dan susreta započeo je upoznavanjem s Katoličkom osnovnom školom u Šibeniku, njezinim djelovanjem i aktivnostima koje je predstavila ravnateljica s. Mandica Starčević te obilaskom škole i uvidom u konkretan rad u pojedinim razrednim odjelima. U poslijepodnevnim satima gosti su obišli znamenitosti Šibenika: grob službenice Božje Majke Klare Žižić, crkvu i muzej sestara benediktinki, Nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića i katedralu Sv. Jakova.

NEDJELJNA BIBLIJSKA PORUKA: 27. nedjelja kroz godinu C -Pravednik živi od svoje vjere

27kg

Nije lako vjerovati. Tko god kaže drugačije, teško da govori iz iskustva zrele vjere. Vjera je svjetlo koje osvjetljava naš život, daje mu potpuno nove obzore i usmjerenja koja drugačije ne možemo otkriti. Postoje trenuci kada je to svjetlo sasvim jako. Tada sve što činimo ima dubok smisao i opravdanje. Čak i patnju tada doživljavamo kao Božji dar po kojem nas Bog tajnovito k sebi vodi.

ŠIBENIK: Proslavljen sveti Franjo Asiški

sveti frane 2013

Blagdan svetog Franje Asiškog proslavljen je u petak 4. listopada u samostanu svetog Frane u Šibeniku kod franjevaca konventualaca. Središnje misno slavlje predvodio je šibenski biskup Ante Ivas.

ŠIBENIK: Proslavljen sveti Mihovil, zaštitnik grada i biskupije

mihovil 13 2

Svetkovina svetog  Mihovila zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije proslavljena je u nedjelju 29.rujna na trgu pred šibenskom katedralom. Svečano misno slavlje i procesiju ulicama grada predvodio je splitsko - makarski nadbiskup Marin Barišić. Uz predvoditelja koncelebrirali su:  predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić; biskupi hvarsko-bračko-viški Slobodan Štambuk, dubrovački Mate Uzinić gospićko - senjski Mile Bogović, kotorski Ilija Janjnić, , te biskup domaćin Ante Ivas. Koncelebrirao je i provincijal franjevačke provincije presvetog otkupitelja fra Joško Kodžoman.