Saturday, Nov 28th

Last updateSat, 28 Nov 2015 5pm

ŠIBENIK - VAROŠ: Proslavljena Mala Gospa

mg var 14 001

Blagdan Male Gospe proslavljen je u ponedjeljak 8. rujna u župi Varoš. Misno slavlje na trgu pred crkvom Gospe van grada predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. Mala Gospa patron je župe Varoš, a sama proslava okupila je velik broj vjernika. Iz svih župa grada Šibenika.

Hodočašće u Biskupiju kod Knina i blagoslov crkve "Hrvatskih mučenika" u Čavoglavama

crkva

Šibenski biskup Ante Ivas svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima Šibenske biskupije uputio je poziv na sudjelovanje u proslavi Gospe od velikog hrvatskog krsnog zavjeta koja će se održati u subotu 13. Rujna u Biskupiji kod Knina sa početkom u 10.30 sati. Sve je pozvao i na slavlje blagoslova crkve „Hrvatskih mučenika“ u Čavoglavama. Uz blagoslov crkve bit će i posvećen oltar i to u subotu 20 rujna sa početkom u 11 sati. Biskupov poziv donosimo u cijelosti.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Misno slavlje za vjeroučitelje

mandati 14 1

Prigodom početka nove školske i vjeronaučne godine, Katehetski ured Šibenske biskupije u petak 5. rujna u katedrali svetog Jakova organizirao je misno slavlje za sve vjeroučitelje koji djeluju na području Šibenske biskupije. Tim povodom predvoditelj slavlja šibenski biskup Ante Ivas novim katehetama podijelio je kanonske mandate za podučavanje vjeronauka u osnovnim i srednjim školama. Vjeroučitelji su izmolili i ispovijest vjere.

SKRADIN: Proslavljen blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije

002 mg sk 14

Svetkovina Rođenja Blažene Djevice Marije svečano je proslavljena u ponedjeljak 8. rujna u Skradinu, gdje je središnje misno slavlje uz sudjelovanje velikog broja vjernika predvodio šibenski biskup Ante Ivas. U središte homilije stavio je mir i Mariju.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Biskup Ante Ivas primo svećenike iz Švicarske

svecenici sv1

Petnaest svećenika iz biskupije Chur u Švicarskoj, u petak 5. rujna u šibenskoj katedrali svetog Jakova primio je šibenski biskup Ante Ivas. Švicarski svećenici su na studijskom putovanju po Hrvatskoj, a poseban naglasak stavljaju na plodove Drugog vatikanskog koncila u mjesnim Crkvama.