Sunday, Feb 14th

Last updateFri, 12 Feb 2016 9am

milosrdje

ŠIBENIK: U kazalištu izveden mjuzikl "Život za Život"

004 mjuzikl

Zbor Kolbe i ansambl Novo svitanje u subotu 6. Prosinca izveli su duhovni rock mjuzikl “Život za život”. Mjuzikl je podijeljen u devet prizora, koji kronološkim redom prikazuju život poljskog redovnika, franjevca konventualca, fra Maksimilijana Kolbea. Svaki prizor zaključuje jedna glazbena tema. Prizori su obogaćeni pripovjedačem i video projekcijama, u svrhu boljeg i potpunijeg informiranja gledatelja i lakšega doživljaja konačne poruke mjuzikla. mMjuzikl je privukao pažnju mnogih šibenčana, a u dva tjedna bile su rasprodane gotovo sve karte za dvije izvedbe duhovnog rock mjuzikla 'Život za život' u šibenskom teatru. Mjuzikl se izvodio u dva termina, u 18 i 20 sati, a kazalište je tijekom obje izvedbe bilo prepuno.

PRIMOŠTEN: Pedeset godina sestara Franjevki od Bezgrešne u Primoštenu

1417799481 5_35_photo

Kao što i inače početak novog označuje zaključak nekog razdoblja, tako je i prva nedjelja Adventa, uz početak nove liturgijske godine, za župu sv. Jurja u Primoštenu slavljem zaokružila jedan zlatni jubilej. Družba sestara franjevki od Bezgrješne je, u zajedništvu s vjernicima župe, župnikom don Juricom Petkovićem, prethodnim župnikom don Romanom Skorinom te biskupom šibenskim mons. Antom Ivasom, svečanim Misnim slavljem i prigodnim programom proslavila 50 godina djelovanja sestara u Primoštenu.

ŠIBENIK: Nadbiskup Želimir Puljić održao izlaganje o obitelji

002 obitelj puljic

U organizaciji Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika „Biskup Srećko Badurina“ iz Šibenika, u srijedu 3. prosinca u dvorani Katoličke osnovne škole u Šibeniku održana je tribina „Obitelj – snaga crkve i naroda“. Izlaganje je imao predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

ŠIBENIK - MANDALINA: Proslavljen sveti Nikola. Relikvije Ivana Pavla II izložene na štovanje

001 mandalina 14

Blagdan svetog Nikole biskupa, proslavljen je u subotu 6. prosinca u šibenskoj gradskoj župi Mandalina. U župnoj crkvi svetog Nikole misno slavlje uz koncelebraciju više svećenika predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. Preko slavlja vjernicima su izložene na štovanje relikvije svetog pape Ivana Pavla II.

ŠIBENIK - CRNICA: Obnovljena i vraćena stara čudotvorna oltarna slika Gospe od Bezgrešne

003 slika crnica

Župnoj crkvi i župi svete Nediljice u Crnici vraćena je sa obnove stara oltarna slika koja prikazuje Blaženu Djevicu Mariju od Bezgrešnog začeća. Riječ je o slici koja je naslikana 1609. godine Bila je znatno oštećena te je 1989. godine zamijenjena isto slikom Gospe od bezgrešnog začeća.