Saturday, Dec 20th

Last update11:13:07 AM GMT

ŠIBENIK: Predstavljen zbornik o žrtvama komunizma

zbornik žrtve komunizma malaZ

bornika radova "Hrvatski mučenici i žrtve iz vremena komunističke vladavine" u Šibeniku predstavljen je u petak 13. prosinca u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić. Zbornik su predstavili povjerenik Splitsko-makarske nadbiskupije za Hrvatski martirologij dr. don Josip Dukić, dosadašnji povjerenik Šibenske biskupije za Hrvatski martirologij mr. don Ante Skračić, te gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović. Program je vodio don Stipe Perkov.

ŠIBENIK: Benediktinke proslavile naslovnicu samostana svetu Lucu

sveta luca

Šibenske benediktinke u petak 13. prosinca proslavile su naslovnicu svog samostana svetu Lucu, mučenicu iz prvih kršćanskih vremena. Središnje misno slavlje predvodio je šibenski biskup Ante Ivas u koncelebraciji sa više svećenika.

ŠIBENIK: "Osvijetlimo put do jaslica"

1387016009 5_35_photo 1

U organizaciji Katehetskog ureda Šibenske biskupije u četvrtak 12. prosinca, u kongresnoj dvorani Katoličke osnovne škole u Šibeniku, održana je tradicionalna božićna priredba pod nazivom „Osvijetlimo put do jaslica“. U programu su sudjelovali vrtići „Brat sunce“ i „Ciciban“ te osam osnovnih škola sa područja Šibenske biskupije. Priredba je bila ispunjena božićnim recitacijama, plesom, glazbenim i scenskim izvedbama. Nazočan je bio i šibenski biskup mons. Ante Ivas, idejni pokretač ovog okupljanja, te se na početku obratio prisutnima i zaželio svima puno radosti i Božjeg blagoslova povodom nadolazećih božićnih blagdana.

ŠIBENIK: Sestre Franjevke prolsvile Bezgrešno začeće BDM

1386790854 5_35_photo

Svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u našoj kući matici u Šibeniku, sestre su proslavile 9. prosinca svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio biskup mons. Ante Ivas u koncelebraciji don Roka Glasnovića i fra Mate Topića.

MANDALINA: Posvećena župna crkva svetog Nikole biskupa

mandalina web 1

Župna crkva svetog Nikole, smještena u šibenskoj gradskoj župi Mandalina posvećena je i blagoslovljena u petak 6. prosinca. Misno slavlje predvodio je šibenski biskup Ante Ivas.

ŠIBENIK: Oduševljenje rezultatima referenduma

u ime obitelji

U šibenskom stožeru građanske inicijative «U ime obitelji» nije se moglo sakriti dobro raspoloženje i zadovoljstvo pobjedom na referendumu. U Šibensko kninskoj županiji ZA je glasalo 75% izašlih glasača, a u gradu Šibeniku njih 66%.

NEDJELJNA BIBLIJSKA PORUKA: Prva nedjelja Došašća - U nadi spremni

noahs ark_5

Ovom nedjeljom ulazimo u došašće i započinjemo novu liturgijsku godinu. Došašće ili advent je sveto vrijeme iščekivanja i priprave na Božić. U vjeri se sjećamo Isusovog povijesnog dolaska i mislimo na onaj budući eshatonski kojem se nadamo na kraju vremena.