Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Tuesday, Jan 22nd

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

Arhiv

ŠIBENIK - KATEDRALA: Proslavljena svetkovina Duhova

duhovi16001

Misno slavlje na svetkovinu Duhova u nedjelju 15. svibnja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Ante Ivas. Krizmanicima katedralne župe podijelio je sakrament potvrde.

 

Danas je dan kad moramo hvaliti Gospodina. Danas je najveći dan za Crkvu, da nije bilo događaja Duhova ne bi bilo ni Crkve. Duh Sveti je temeljna riječ Svetog Pisama, bez Duha nije moguće razumjeti našu vjeru i tajnu Crkve. Nije čudno da se o crkvi piše na razne načine. To pišu oni koji ne poznaju Duh Crkve koji je iznad svih naših pogrešaka i slabosti, poručio je biskup Ivas u homilji.

Bog je htio da čovjek bude njegov partner, njegovo dijete. Bog najbolje poznaje čovjeka i kakvo je njegovo dostojanstvo. Bog je ljubav i toliko je ljubio čovjeka da je sam postao čovjekom, poručio je biskup. Naglasio je kako je u našem svijetu ljubav postala ponižena i bezvrijedna. Svela se samo na tjelesno, seksualno i uživanje, ali dati, darovati se, biti mučenik ljubavi, teško možemo pronaći takve ljude. Nije dosta biti bogat po mjerilima svijeta. Ako se ljubav istjera iz svijeta, jao čovjeku, naglasio je između ostalog biskup Ante Ivas.

duhovi16002

 

duhovi16003

 

duhovi16004

 

duhovi16005