Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Tuesday, Jan 22nd

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

TISNO: Brojni vjernici proslavili Gospu od Karavaja

karavaj18007

U subotu 26. svibnja u župi Tisno proslavljena je Gospa od Karavaja. Središnje svečano misno slavlje u Marijinom svetištu uz sudjelovanje velikog broja vjernika iz cijele Šibenske biskupije i iz susjedne Zadarske nadbiskupije predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

karavaj18001

Gotovo 300 godina okuplja ovo mjesto vjernike koji mole nebeske milosti za svoje životne pute, u nedaćama života traže pomoć, uzdižu zahvale Bogu po Majci Isusovoj – pomoćnici kršćana. Ovo mjesto molitvama je natopljeno. Zrnca krunice, pjesme Mariji, tihi uzdasi i duboke boli predane Majci koju litanije zovu vrata nebeska. Svjedočimo i danas nezaobilaznu snagu vjere i molitve u kršćanskom životu. Obasjani majčinskom ljubavlju Blažene Djevice Marije, poručio je u homilji biskup Rogić.

karavaj18002

karavaj18003

Današnji čovjek i svijet treba Boga, treba se Bogu okrenuti, ponizno milost prositi da zavlada Knez mira kojega Izaija najavljuje. Toliko je nemira u ljudskim srcima, toliko nesigurnosti kamo idemo?, kamo to toliko žurimo da nas brzina života satire. Tolika su otuđenja, udaljavanja među ljudima, među najbližima, ukazao je biskup Rogić.

karavaj18004

Naglasio je da obitelj kao da gubi kompas, blijede one vrijednosti koje su nas do sada održale: ustrajna molitva u obitelji, po sakramentima življena vjera u obitelji, požrtvovnost i sebedarje, odbacivanje sebičnosti i spremnost na žrtvu za svoje ljubljene. Toliko nam, Gospe naša, treba da osjetimo Božju ljubav koja se pretače i preslikava u obitelji: po ljubavi i vjernosti supružnika, muža i žene, roditeljska ljubav za djecu i otvorenost darivanju života. Ljubav i zahvalnost djece prema roditeljima jer za njih žive i žrtvuju se. Zar smo to počeli zaboravljati? Sva dostignuća modernog doba, sve nove tehnologije ovoga svijeta – ne mogu zamijeniti onu toplinu gnijezda, ognjišta, majčinog i očevog pogleda i zagrljaja, onog vremena provedenog u zajedništvu, ljubavi i sigurnosti što ih daruje obitelj.

Gospe naša, pomozi nam naći vremena jedni za druge, pomozi nam jasnije vidjeti kamo idemo – da Nebo bude i naš životni cilj. Pomozi nam, Gospe i zagovornice naša da susretnemo Krista, vjeru svoju učvrstimo i po prisutnosti Božje ljubavi u našim životima oživimo i živimo u trajnom prijateljstvu s Bogom, poručio je između ostalog biskup Tomislav Rogić.

karavaj18005

 

karavaj18006