Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Tuesday, Jan 22nd

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

ŠIBENIK - KATEDRALA: Proslavljena svetkovina Duhova

duhovi18004

Svetkovina Duhova u katedrali svetog Jakova u Šibeniku proslavljena je u nedjelju 20. svibnja. Svečano misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Preko slavlja podijelio je sakrament svete potvrde krizmanicima katedralne župe svetog Jakova.

 

duhovi18001

U homiliji ne naglasio kako blagdan silaska Duha Svetoga nad apostole je rođendan Crkve, rađa se novi narod Božji koji će pronositi radosnu vijest Kristova Uskrsnuća, otvorenih vrata vječnosti u Božjoj ljubavi zauvijek, kao cilj našega života na zemlji – ostvariti spasenje i vječni život s Bogom.

duhovi18002

Naši krizmanici primaju darove Duha Svetoga: mudrost, razum, savjet, jakost, znanje, pobožnost i strah Božji, sjemenke koje će trebati uzgojiti, posvetiti im se da u svoje vrijeme plod donesu. Treba tim darovima u srcu napraviti mjesta i njegovati ih. Najbolji način je svakodnevna osobna molitva, zajednička molitva u obitelji živjeti, svoju vjeru po svetim sakramentima ispovijedi i nedjeljne svete mise, činiti drugima dobro, ispuniti mjeru svog darivanja drugima i svjedočenja svoje vjere. Sačuvati svoju povezanost, prijateljstvo s Bogom, ostati u ljubavi Božjoj, osloniti se na Krista Gospodina kao istinskog životnog suputnika i uvijek iznova osluškivati poticaje Duha Svetoga po glasu savjesti i zapovijedi Božjih, poručio je u homilji biskup Tomislav Rogić.

duhovi18003

Dragi Krizmanici, budite i ostanite Božji! Neka se Spasitelj proslavi u vama, vašim životima. Neka vas nosi vjetar Duha Božjega da znate plivati protiv struja ovoga svijeta koje goni sebičnost i interes, bez ljubavi i požrtvovnosti, neka vas mijenja, učini zrelijima, vatra Duha Svetoga, koji će od vas učiniti svjedoke vjere za vremena koja dolaze. Neka vas svi primljeni darovi osposobe za misije i poslanja koja vam je Bog namijenio na vašim životnim putima. Primljeni pečat Duha Svetoga neka vas obilježi za susret s Kristom u vječnosti i da nikada ne zaboravite: Bog koji vas ljubi, uvijek je tu – prisutan, poručio je biskup krizmanicima.

duhovi18005

 

duhovi18006