Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Tuesday, Jan 22nd

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

ŠIBENIK: Brojni vjernici sudjelovali na križnom putu

kpšub18013

Križni put župa grada Šibenika održan je u petak 23. ožujka na tvrđavi Šubićevac. Tu pobožnost, koja se već skoro dvadesetak godina održava u petak prije Cvjetnice, animirali su predstavnici vjerika, svećanika i redovnika grada Šibenika. Pobožnost je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. U pobožnosti je čitan „Križni put oca i majke“ koji je objavila Splitsko-makarska nadbiskupija prigodom Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u Solinu u rujnu ove godine.

 

Zajednički križni put vjernika grada Šibenika vjernicima je dobar uvod u Veliki tjedan. Pobožnost križnog puta vjernicima na jednostavan način približuje kristovu otkupiteljski žrtvu. Prigodom završnog blagoslova šibenski biskup Tomislav Rogić prigodno se obratio vjernicima. Neka ovaj križni put bude poticaj svima nama da životne križeve stopimo i zajedno sa nadom Kristovom nosimo do uskrsnuća.

kpšub18001

 

kpšub18002

 

kpšub18003

 

kpšub18007

 

kpšub18010