Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Tuesday, Dec 11th

Last updateMon, 10 Dec 2018 1pm

ŠIBENIK: Proslavljen Svjetski dan bolesnika

danbolesnika18001

Dan bolesnika, koji se u Katoličkoj crkvi slavi na blagdan Gospe Lurdske 11. veljače, u Šibeniku je obilježen je u petak 9. veljače misnim slavljem u kapeli svetog Josipa Opće bolnice Šibenik. Euharistiju je u koncelebraciji sa bolničkim kapelanom fra Matom Topićem, župnikom Bilica fra Antom Vukušićem i tajnikom don Rokom Glanovićem predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić.

 

Misno slavlje započelo je prigodnim obraćanjem bolničkog kapelana fra Mate Topića koji je u ime bolničkog osoblja i bolesnika pozdravio šibenskog biskupa. Ukazao je na zauzeti rad bolničkog osoblja, te je njih i bolesnike preporučio svima u molitve.

danbolesnika18002

Šibenski biskup Tomislav Rogić u homiliji predstavio je poruku pape Franje upućenu povodom Dana bolesnika. „Pastoral djelatnika u zdravstvu jest i uvijek će biti nužna i bitna zadaća, koju svi trebaju ostvarivati s novim zanosom, od župnih zajednica pa sve do najvrsnijih zdravstvenih ustanova. Ne smijemo pritom zaboraviti ljubav i ustrajnost kojom brojne obitelji skrbe za svoju djecu, roditelje i rođake koji su kronični bolesnici ili teški invalidi. Skrb koju se pruža u obitelji izvanredno je svjedočanstvo ljubavi prema ljudskom biću i treba je na odgovarajući način priznati i pratiti odgovarajućim politikama. Zbog toga liječnici i zdravstveno osoblje, svećenici, Bogu posvećene osobe i volonteri, obitelji i svi oni koji skrbe za bolesnike sudjeluju u tom crkvenom poslanju“, citirao je biskup Rogić papu Franju.

danbolesnika18004

Bolesni i osobe s invaliditetom imao ju svoje neotuđivo dostojanstvo i svoju misiju u životu u Božjem planu koji nama puno puta ostaje nedokučiv. Krist je pobijedio bol i svako trpljenje da bi uskrsnuo. To je izvor naše životne snage da i mi prihvaćamo svoje križeve, boli i životne muke koji se mogu pikazati za spasenje, poručio je biskup Tomislav Rogić.

Nakon misnog slavlja biskup Rogić posjetio je Odjel kirurgije šibenske bolnice. Susreo se sa djelatnicima i pacijentima.

danbolesnika18003