Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Tuesday, Dec 11th

Last updateMon, 10 Dec 2018 1pm

ŠIBENIK: Biskup Rogić primio ravnatelje vrtića i škola

ravnatelji17005

Božićni susret šibenskog biskupa Tomislava Rogića za ravnatelje dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola upriličeno je u četvrtak 21. prosinca u dvorani biskupske plaće u Šibeniku. Na početku susreta nazočne je pozdravila predstojnica Katehetskog ureda s. Jakica Vuco.

 

Središnja vrijednost školskih programa je osoba. Danas je važan odgoj cjelovite osobe koja će moči kritički i stvaralački razmišljati, sazrijevati na čvrstim temeljima koji odražavaju sustav vrednota u kojima se važnost daje poštivanju drugoga, čovječnosti i ljubavi prema bližnjem; trajna vrijednosti prioritet našeg poslanja, kazala je predstojnica s. Jakica Vuco.

ravnatelji17002

ravnatelji17003

Pročelnica upravnog odjel za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Šibensko kninske županije Dijana Ercegović, također je u prigodnom obraćanju ukazala na važnost odgoja cjelovite osobe. Sličnog je mišljenja bio i ravnatelj Prometno tehničke škole Zdravko Peran.

Šibenski biskup Tomislav Rogić naglasio je kako su djeca najveće blago i budućnost. Bog je čovjeku dao slobodu, a jednako tako mu je dao i putokaze kako tu slobodu iskoristiti. Ako nam je jasan cilj i ako nam je Božja ljubav i čovjekova dobrota na prvom mjestu, onda će i sve naše aktivnosti uroditi pravim plodom, kazao je ravnateljima biskup Tomislav Rogić.

ravnatelji17006