Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Tuesday, Dec 11th

Last updateMon, 10 Dec 2018 1pm

ROGOZNICA: Biskup Tomislav Rogić Krstio osmo dijete u obitelji

krštenjerogoznica17004

Šibenski biskup Tomislav Rogić na prvu nedjelju Došašća, 3. prosinca, u župi Rogoznica predvodio je misno slavlje u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Preko slavlja krstio je Mariju Ivu Majstrović osmo dijete obitelji Milana i Snježane. U koncelebraciji je bio i župnik Rogoznice don Filip Rodić.

krštenjerogoznica17001

krštenjerogoznica17002

Roditelji Milan i Snježana naglasili su kako su otvoreni daru života, te kako su im djeca najveća vrijednost. Bogu smo zahvalni što nam je dao uvidjeti prave vrijednosti. Vjera im je kako su istaknuli vodilja u bračnom i obiteljskom životu.

Bez djece nema budućnosti naroda i Crkve, kazao je župnik Rogoznice don Filip Rodić. Pravo bogatstvo i sreća su u djeci. Živi kapital Crkve i naroda su djeca, a ne materijalno bogatstvo.Ovo krštenje sretan i radostan trenutak je za cijelu župnu zajednicu, kazao je župnik Rodić.

krštenjerogoznica17005

krštenjerogoznica17006

Istog je mišljenja i šibenski biskup Tomislav Rogić. U homiliji roditeljima je zahvalio što se nisu prepali života i što su ga radosno od Gospodina prihvatili. Dao Bog još takvih obitelji u našem hrvatskom narodu, da se otvore životu. To znači otvoriti se Božjem blagoslovu. Danas se postavlja teza kad bude bolje, kad bude bolji standard, bit će i više djece. To je krivo. Kad bude više djece onda će se stvari doći na svoje mjesto, istaknuo je biskup Rogić. 

Misno slavlje završilo je euharistijskom procesijom po župnoj crkvi. Procesija se održava prema starom župnom običaju svaku Mladu nedejlju u mjesecu.

krštenjerogoznica17007

 

krštenjerogoznica17010

 

krštenjerogoznica17011