Imenovani biskup Križevačke eparhije Milan Stipić predvodio je misno slavlje prigodom blagdana svetog Jeronima u župi Meterize.

Župa Meterize u srijedu 30. rujna proslavila je svog nebeskog zaštitnika svetog Jeronima. Svečano misno slavlje koje je započelo procesijom sa zaštitnikovim kipom predvodio je apostolski administrator i imenovani biskup Križevačke eparhije Milan Stipić. Uz župnika fra Antu Bešlića koncelebriralo je još petnaestak svećenika, a posluživali su đakoni Križevačke eparhije o. Livio Marijan i o. Jan Jakubov.

Mons. Milan Stipić. u homiliji je ukazao na važnost svetog Jeronima čiji je život bio vezan uz Sveto pismo.  Da bi bili dobri vjernici, kršćani i ljudi pozvani smo upoznati Isusa Krista i njegov način razmišljanja, njegov pogled na svijet i međuljudske odnose. Tek kada je moj stav sličan Isusovu, kada je moj odnos prema bližnjem jednak Isusovom, kad mi je on uzor po kojem se vladam; onda sam dobar kršćanin. A da bi upoznao Isusa Krista   glavi izvor mi je njegovo evanđelje koje dolazi preko Crkve, poručio je mons. Milan Stipić.

Naglasio je da je Sveti Jeronim uvidio nužnost širenja Božje riječi među ljudima. Shvatio je da čovjek koji nasljeduje Krista spašava svoju dušu. Kada se nasljeduje Krista stvara se Božje kraljevstvo među bližnjima.

Biblija je izvor mudrosti. Ona je dobra za popravljanje ljudskog karaktera. Jer se u njoj nalaze odgovori na mnoga pitanja. U njoj se nalaze odgovori na stvarnosti koje proživljavamo i zato  je potrebno da svaki kršćanin temeljito poznaje Sveto pismo. Opasnost je da vjeru svedemo na nekoliko običaja jer nedovoljno ulazimo u dubine Božjih tajni preko Svetog pisma. Pozvani smo preko svetog pisma dublje uči u tajne vjere, poručio je mons. Stipić.

Kad se prihvati i upozna Sveto pismo onda se sve čini iz ljubavi. Upoznati Krista znači upoznati ljubav i dovesti je u svoj život i među svoje bližnje. Sveti Jeronim neka bude uzor mladim obrazovanim ljudima jer nova generacija svijeta traži kršćane među visokoobrazovanim ljudima.  Upoznaj mudrost Krista pa zajedno sa mudrošću koju si stekao obrazovanjem širi Kristovo evanđelje svuda gdje živiš. Poruka je mladima da budu obrazovani i mudri, a zadrže kršćanki duh i ljubav prema Isus Kristu, kazao je mons. Milan Stipić.

Pogledajte još

Uskrsno misno slavlje u Zatvoru u Šibeniku.

Šibenski biskup Tomislav Rogić u utorak 2. travnja pohodio je Zatvor u Šibeniku. U zatvorskoj …

Na Skradinskom buku održan Uskrsni Emaus.

Uskrsni Emaus ili Uskrsna euharistija u prirodi tradicionalno je slavljena na Uskrsni ponedjeljak 1. travnja, …

Uskrsno slavlje u katedrali svetog Jakova.

Šibenski biskup Tomislav Rogić na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 31. ožujka predvodio je svečano misno …