Imenovani biskup Križevačke eparhije Milan Stipić predvodio je misno slavlje prigodom blagdana svetog Jeronima u župi Meterize.

Župa Meterize u srijedu 30. rujna proslavila je svog nebeskog zaštitnika svetog Jeronima. Svečano misno slavlje koje je započelo procesijom sa zaštitnikovim kipom predvodio je apostolski administrator i imenovani biskup Križevačke eparhije Milan Stipić. Uz župnika fra Antu Bešlića koncelebriralo je još petnaestak svećenika, a posluživali su đakoni Križevačke eparhije o. Livio Marijan i o. Jan Jakubov.

Mons. Milan Stipić. u homiliji je ukazao na važnost svetog Jeronima čiji je život bio vezan uz Sveto pismo.  Da bi bili dobri vjernici, kršćani i ljudi pozvani smo upoznati Isusa Krista i njegov način razmišljanja, njegov pogled na svijet i međuljudske odnose. Tek kada je moj stav sličan Isusovu, kada je moj odnos prema bližnjem jednak Isusovom, kad mi je on uzor po kojem se vladam; onda sam dobar kršćanin. A da bi upoznao Isusa Krista   glavi izvor mi je njegovo evanđelje koje dolazi preko Crkve, poručio je mons. Milan Stipić.

Naglasio je da je Sveti Jeronim uvidio nužnost širenja Božje riječi među ljudima. Shvatio je da čovjek koji nasljeduje Krista spašava svoju dušu. Kada se nasljeduje Krista stvara se Božje kraljevstvo među bližnjima.

Biblija je izvor mudrosti. Ona je dobra za popravljanje ljudskog karaktera. Jer se u njoj nalaze odgovori na mnoga pitanja. U njoj se nalaze odgovori na stvarnosti koje proživljavamo i zato  je potrebno da svaki kršćanin temeljito poznaje Sveto pismo. Opasnost je da vjeru svedemo na nekoliko običaja jer nedovoljno ulazimo u dubine Božjih tajni preko Svetog pisma. Pozvani smo preko svetog pisma dublje uči u tajne vjere, poručio je mons. Stipić.

Kad se prihvati i upozna Sveto pismo onda se sve čini iz ljubavi. Upoznati Krista znači upoznati ljubav i dovesti je u svoj život i među svoje bližnje. Sveti Jeronim neka bude uzor mladim obrazovanim ljudima jer nova generacija svijeta traži kršćane među visokoobrazovanim ljudima.  Upoznaj mudrost Krista pa zajedno sa mudrošću koju si stekao obrazovanjem širi Kristovo evanđelje svuda gdje živiš. Poruka je mladima da budu obrazovani i mudri, a zadrže kršćanki duh i ljubav prema Isus Kristu, kazao je mons. Milan Stipić.

Pogledajte još

Započeo volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“. Pokrenut je u župi Meterize.

Međunarodni volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“, koji se u Hrvatskoj održava sedmu godinu zredom, …

Dvadeset godina djelovanja Caritasa župe sv. Ante – Knin (11.10.2000. – 11.10.2020.)

Sukladno Pravilniku župnih Caritasa Šibenske biskupije 11. listopada 2000. godine osnovan je Caritas župe sv. …

Dan zahvalnosti za plodove zemlje u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku.

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se tijekom mjeseca listopada kao zahvala na …