Hodočašće i izlet iznenađenja katedralne župe svetog Jakova.

Katedralna župa sv. Jakova tradicionalno poziva sve župljane, a osobito djecu da se u tjednu molitve za pokojne, početkom studenog, uključe sudjelovanjem na sv. misama, pričešćivanjem i potrebnim molitvama kako bi postizali potpune oproste za duše u čistilištu, posebno pokojne članove njihovih obitelji. Već nekoliko godina najredovitiju djecu vode na prigodni izlet iznenađenja.

Ovogodišnje hodočašće i izlet iznenađenja za djecu, ali i odrasle župljane ostvareno je 25. studenog na spomendan sv. Katarine Aleksandrijske pod vodstvom župnika don Krešimira Mateše. Prvo je odredište bila župa Ljubitovica te sudjelovanje u procesiji i sv. misi sa župljanima koju je predvodio svećenik Vojnog ordinarijata don Hrvoje Relja u zajedništvu sa župnim upraviteljem don Šimom Pleadinom i još šestoricom svećenika.

Nastavak putovanja vodio je prema Sinju i obilasku Muzeja Sinjske alke uz stručno vodstvo. Obilazak je  na svima  ostavilo poseban dojam, slušajući o hrabrosti alkara tijekom povijesti i o održavanju alke tijekom stoljeća do današnjih dana. Neizostavan je bio pohod u svetište Gospe Sinjske gdje je riječ dobrodošlice uputio gvardijan i upravitelj Svetišta fra Marinko Vukman, a pobliže je o povijesti Gospine slike progovorio župnik  fra Antonio Mravak. Pohod je zaključen zajedničkom molitvom Gospi te osobnim molitvama hodočasnika.

Na obližnjem obiteljskom imanju nastavljeno je druženje uz zajednički ručak. Ni jaka bura i poneka pahulja snijega nisu uspjeli poremetiti dobro raspoloženje sudionika. Na povratku je slijedilo slatko iznenađenje uz najavu novih događanja u župi.

Pogledajte još

Vjerska emisija “Riječ nade” od ove subote samo na YouTube kanalu Šibenske biskupije.

Vjersku emisiju Šibenske biskupije “Riječ Nade” i dalje možete pratiti na YouTube kanalu Šibenske biskupije. …

U katedrali svetog Jakova na Čistu srijedu ili Pepelnicu euharistiju je predvodio biskup Tomislav Rogić

Misno slavlje s obredom pepeljenja na Čistu srijedu ili Pepelnicu 14. veljače, u katedrali svetog …

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …