Božićno misno slavlje u šibenskom zatvoru.

Božićnu poruku mira zatvorenicima šibenskog zatvora u ponedjeljak 27. prosinca donio  je šibenski biskup Tomislav Rogić. U zatvorskoj kapeli Uzvišenja sv. Križa predvodio je misno slavlje na kojem je sudjelovalo velik broj  zatvorenika. S biskupom je koncelebrirao zatvorski kapelan p. Stanislav Woitko, CSSp. Za vrijeme misnog slavlja pjevao je zbor Laudantes.

U prigodnoj homiliji biskup je pozvao nazočne da otkrivaju radost Božića. Isus se rodio kao malo dijete da mu svatko može prići. On je izvor naše nade radosti i pouzdanja u Boga koji sve može okrenuti na dobro. Pred njega svi dolazimo u poniznosti srca i  molimo ga za oproštenje. Da nam po svom dolasku među nas donese mir, kazao je biskup koji je zatvorenicima i zatvorskom osoblju zaželio svako dobro i obilje Božjeg blagoslova prigodom svetkovine Božića i Nove 2022. godine.

Pogledajte još

U samostanu svetog Frane proslavljen sveti Ante.

Blagdan sv. Ante je veoma svečano je proslavljen u samostanu svetog Frane. Slavlje je svetom …

Sveti Ante Padovanki svećano je proslavljen na Šubićevcu. Misno slavlje predvodio je rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovacu mons. Anton Sente, ml. 

Župa i samostan svetog Ante na Šubićevcu, u ponedjeljak 13. lipnja proslavili su  svog nebeskog …

Za svećenike zaređeni don Ante Vrcić i don Šime Pleadin.

Đakoni  don Šime Pleadin i don Ante Vrcić za svećenike Šibenske biskupije zaređeni su  u …