Božićni susret ravnatelja odgojno obrazovnih ustanova sa biskupom Tomislavom Rogićem.

Božićni susret biskupa Tomislava Rogića sa ravnateljima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, te visokoškolskih ustanova  održan je u četvrtak 15. prosinca u prostorijama biskupske palače u Šibeniku. U glazbenom dijelu programa nastupio je Dječji zbor katedrale svetog Jakova.

Susret je započeo prigodnim riječima predstojnice Katehetskog ureda Šibenske biskupije s. Renate Azinović. Neka ovaj susret bude mali predah od svakodnevnih zbivanja. Onako kako su nekoć u Betlehemu stajali rame uz rame u svojoj raznolikosti i poklonici i znatiželjnici i slučajni prolaznici jednako zagledani u istom smjeru stanimo i mi danas rame uz rame, oki u oči. Pogledajmo jedni druge, čujmo jedni druge i zaželimo jedni drugima radost i mir. Ja nam svima želim i molim da ovoga Božića snažnije no ikada prije primimo Dijete u svoje ruke i svoja srca te nam Božić i Božićni dani budu novi početak unutar nas kako bismo novim pogledom, novom snagom i novom voljom pristupili starim obvezama, poručila je s. Renata Azinović.

U ime ravnatelja biskupa je pozdravio Igor Friedrich ravnatelj Ekonomske škole u Šibeniku. Ukazao je Svetu Obitelj kao uzor u svakodnevnom životu i radnim obvezama.

Biskup Tomislav Rogić kazao je kako je Bog došao kao malo dijete rođeno u jaslama. Bila je to volja Božja, Božji plan spasenja za svakog čovjeka. Bog je tako odlučio, njemu nitko nije mogao nametnuti takav put. Bog je izabrao postati čovjekom jer čovjeka toliko ljubi. Odlučio je biti mu blizu. Odlučio je pokazati mu kakav čovjek treba biti. Odlučio je sebe dati za naše spasenje, ponijeti naše grijehe. Pokazao nam je što je istinska, najveća, Božja, ljubav kadra učiniti. Izabrao je štalicu, progonstvo, neizvjesnost pa sve do drva križa, podnesene boli i sramotnog poniženja, ulazak u samu smrt da od onih koji u njega povjeruju stvori novi Narod izabrani koji revnuje oko dobrih djela i želi s Bogom biti zauvijek.

Pogledajte još

Održan duhovni projekt za mlade “Schola orandi” pod temom “Jesam li sudionik ili promatrač na Gozbi ljubavi?”

U prostorijama Katoličke škole u Šibeniku u subotu 25.5.2024. održao se duhovni projekt za mlade …

Održana „Zlatna harfa“ dječjih župnih zborova za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju

Smotra dječjih župnih zborova „Zlatna harfa“ za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je u subotu …

Proslavljena Gospa od Karavaja. Okupili su se brojni vjernici. Slavlje je predvodio biskup Rogić.

Svetkovina Gospe od Karavaja svečano je proslavljena u nedjelju 26. svibnja u župi Tisno na …