Božićni susret ravnatelja odgojno obrazovnih ustanova sa biskupom Tomislavom Rogićem.

Božićni susret biskupa Tomislava Rogića sa ravnateljima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, te visokoškolskih ustanova održan je u četvrtak 21. prosinca u prostorijama biskupske palače u Šibeniku. U glazbenom dijelu programa nastupio je klapa Zaveslaj iz Katoličke osnovne škole..
Susret je započeo prigodnim riječima predstojnice Katehetskog ureda Šibenske biskupije s. Renate Azinović. Bog je izabrao postati čovjekom jer nas toliko ljubi. Odlučio nam je biti blizu. Odlučio je sebe dati za naše spasenje i ponijeti naše grijehe. Pokazao nam je što je ljubav kadra učiniti. Izabrao je štalicu, progonstvo, neizvjesnost, boli, sramotno poniženje pa i ulazak u smrt da od onih koji Mu vjeruju stvori novi Narod. Želi nas očistiti i zacijeliti, poviti naše rane, ispuniti naše praznine, učiniti nas savršenijom slikom Božjom u kojoj se odražavaju istina, pravednost, milosrđe, ljubav i sebedarje. To je istina i radost Božića koju trajno otkrivamo i koja može mijenjati naše živote, poručila je sestra Renata Azinović.
Poručila je da u koji god detalj jaslica se ovoga Božića zagledamo, u kojem god liku sebe prepoznamo, sjetimo se da stojimo na izvoru (novoga) života. Zato da bi sve započelo ispočetka, nužno je izaći iz samih sebe i u središte života staviti Dijete koje se rađa u Betlehemskoj štalici. Mi smo po prirodi svoga posla istrenirani na izlazak iz sebe na profesionalnoj razini, na ostavljanje starih koncepata i paradigmi i prihvaćanje novih ideja. Božić nas poziva da to učinimo i na osobnoj, da se vratimo doma k sebi drugim putem, poput mudraca koji nakon Betlehema započinju novi hod.
U ime ravnatelja biskupa je pozdravio Darko Relja ravnatelj Osnovne škole Vidici. Mi smo čuvari onih koji su nam povjereni, a to su najdragocjeniji članovi našeg društva. Kao roditelj i ravnatelj želio bih da se djeca odgajaju u duhu kršćanskih vrijednosti čiji smo baštinici jer bez takvih vrijednosti ne vidimo budućnost naše domovine, kazao je ravnatelj Relja.
Biskup Tomislav Rogić kazao je kako je Bog došao kao malo dijete rođeno u jaslama. Ravnateljima je zaželio da ovoga Božića pronađu jednostavnost pastira, i da s tom jednostavnošću krenu prema Isusu. Valja nam se odazvati glasu savjesti koji neka se ovog Božića pretvori u pjesmu anđela. Valja ugledati zvijezdu vodilju i pod svaku je cijenu slijediti poput kraljeva u dubokoj čežnji susreta s Isusom, Sinom Božjim, mojim i tvojim Spasiteljem. Svatko neka u sebi pronađe onu želju, čežnju susresti Isusa i neka prepozna koje to prepreke stoje na putu do susreta s Bogom. On će nam pomoći da uklonimo prepreke na putu do njega. On će nam dati snage da izdržimo napore puta do njega. Susret s njim je cilj i nagrada i ostvarenje života u punini. Nasljedujmo poniznost pastira, čežnju i nadu kraljeva da nas život dovede Isusu, jer samo je to put do istine koja vodi u život vječni, kazao je biskup Rogić.

Pogledajte još

Vjerska emisija “Riječ nade” od ove subote samo na YouTube kanalu Šibenske biskupije.

Vjersku emisiju Šibenske biskupije “Riječ Nade” i dalje možete pratiti na YouTube kanalu Šibenske biskupije. …

U katedrali svetog Jakova na Čistu srijedu ili Pepelnicu euharistiju je predvodio biskup Tomislav Rogić

Misno slavlje s obredom pepeljenja na Čistu srijedu ili Pepelnicu 14. veljače, u katedrali svetog …

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …