Blagoslovljena nova bolnička kapela u Šibeniku.

Nova kapela u Šibenskoj bolnici blagoslovljena je na blagdan Gospe od zdravlja u ponedjeljak 21. studenog. Misno slavlje i obred blagoslova predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirali su umirovljeni biskup Ante Ivas, bolnički kapelan don Tomislav Puljić, pomoćnik bolničkog kapelana don Ante Vrcić katedralni župnik don Krešimir Mateša i župnik župe Gospe van grada fra Ante Udovičić. Na slavlju su bili ravnatelj Bolnice dr. Kistijan Stipaničev i župan Šibensko – kninske županije Marko Jelić.

Kako je naglasio bolnički kapelan don Tomislav Puljić nova kapela je izmještena iz upravne zgrade bolnice na novu lokaciju u podrumu zgrade poliklinike zbog pastoralnih razloga. Kapela je sad dostupnija pacijentima. Od ponedjeljka 28. studenog u kapeli će se svakodnevno slaviti euharistija u 6.45 sati. Kapela će biti otvorena dvadeset četiri sata na dan i uvijek će se u njoj moći pomoliti.

Biskup Tomislav Rogić također je izrazio zadovoljstvo otvaranjem nove bolničke kapele. U homiliji je naglasio kako Marijino prikazanje i predanje postaje trajni izvor milosti koji ne može presušiti. U njezinoj vjeri i predanju mi jačamo svoju vjeru i predanje. U ostvarenim plodovima spasenja, po Marijinu zagovoru i mi se nadamo sudjelovati, pomoć i olakšanje osjetiti, lakše životni križ nositi i sretno u Nebo stići. Vjera i predanje jesu snaga koju po Mariji od Boga molimo za zdravlje svijeta, obitelji i svakog čovjeka, sveg stvorenja.

Biskup je ukazao kako sve stvoreno, svijet, treba ozdravljenje. Pa tako i čovjek na umu i tijelu, u svojoj volji, opredjeljenju i u svom srcu. Treba mu lijek za dušu i tijelo, a to može samo dobri i svemogući Bog. I ozdraviti, i bol znati nositi, i žrtvu iz ljubavi prihvatiti i posve se Bogu predati. Upravo to od Gospe učimo, to ju molimo, da po njezinu posredovanju i mi s Bogom živimo i k Bogu zauvijek dođemo!

Na kraju misnog slavlja umirovljeni biskup Ante Ivas simbolično je upalio vječno svijetlo na svetohranišnu bolničke kapele. Preko slavlja pjevao je vokalni sat „Cor Christi“ pod ravnjem dr. Eve Čubrić uz pratnju Jelene Mikulandre.

Pogledajte još

Proslavljen sveti Nikola. Biskup Rogić predvodio je minso slavlje u svečevoj crkvi na šibenskoj rivi.

Šibenski biskup Tomislav Rogić na blagdan svetog Nikole biskupa predvodio je misno slavlje u zavjetnoj …

Restaurirane slike Križnog puta u Žiriju. Nakon 60 godina vraćene u župnu crkvu.

Nakon šezdeset godina, u ponedjeljak 4. prosinca  postaje Križnog puta sa dvogodišnje restauracije  vraćene su …

Održan Studijski dan o unapređenju dalje priprave za bračni život „Zajedno za dobrobit brakova i obitelji“

Studijski dan o unapređenju dalje priprave za bračni život „Zajedno za dobrobit brakova i obitelji“ …