Betlehemsko svjetlo stiglo u šibensku katedralu.

U okviru manifestacije „Otvorimo vrata Božiću“, u šibenskoj katedrali sv. Jakova upriličen je 17. prosinca susret dječjih župnih zborova „Djeca pjevaju adventu“.

Okupili su se zborovi Župe sv. Jeronima – Meterize; „Gospini tići“ Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije – Bilice; Župe sv. Mihovila – Murter; Župe sv. Ane – Čista Velika u zajedništvu s dječjim zborom Župe sv. Nikole Tavelića – Lišane; Župe sv. Ivana Krstitelja – Zablaće; Župe sv. Petra – Vidici; „Plamen“ Župe Svetoga Duha – Tisno; „Sveti Ante“ Župe Gospe od Ružarija – Drniš; „Sv. Jakova“ – Šibenik; „Ljiljani“ Župe sv. Ante Padovanskog – Šubićevac i Župe Našašća Svetoga Križa – Vodice.

Kao gosti sudjelovali su i Gradski dječji zbor „Kaštelanski tići“ i Centar za odgoj i obrazovanje – Šubićevac. Svaki zbor otpjevao je po dvije adventske pjesme na način kako se pjeva u njihovim župama. Bila je to prilika da se upozna bogatstvo i raznolikost pjevanja diljem Šibenske biskupije. Susretu su nazočili šibenski biskup Tomislav Rogić i umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas.

Po završetku raspjevanog dijela susreta, šibenski izviđači unijeli su Betlehemsko svjetlo u katedralu. Izviđači su iz Šibenske biskupije išli po Betlehemsko svjetlo u Beč gdje je stiglo iz Svete Zemlje.

Biskup Rogić predvodio je Službu riječi nakon koje su na plamenu Betlehemskog svjetla prisutni vjernici upalili svoje svjetiljke.

U Šibenik su po Betlehemsko svjetlo došli izviđači Dubrovačke biskupije koji će ga na Četvrtu adventsku nedjelju prenositi u svojoj biskupiji.

 

Pogledajte još

Biskup Rogić slavio misu na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama u Rijeci

  Šibenski biskup Tomislav Rogić u crkvi sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama predvodio js 24. …

Proslava „Ljetnoga“ sv. Nikole Tavelića u Svetištu u Šibeniku

Dana 21. lipnja 2024. godine u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića proslavljena je 54. …

Misa zahvalnica u Katoličkoj osnovnoj školi.

Prigodom kraja školske godine biskup Tomislav Rogić u četvrtak  20. lipnja u katoličkoj osnovnoj školi …