Betlehemsko svjetlo stiglo u šibensku katedralu.

U okviru manifestacije „Otvorimo vrata Božiću“, u šibenskoj katedrali sv. Jakova upriličen je 17. prosinca susret dječjih župnih zborova „Djeca pjevaju adventu“.

Okupili su se zborovi Župe sv. Jeronima – Meterize; „Gospini tići“ Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije – Bilice; Župe sv. Mihovila – Murter; Župe sv. Ane – Čista Velika u zajedništvu s dječjim zborom Župe sv. Nikole Tavelića – Lišane; Župe sv. Ivana Krstitelja – Zablaće; Župe sv. Petra – Vidici; „Plamen“ Župe Svetoga Duha – Tisno; „Sveti Ante“ Župe Gospe od Ružarija – Drniš; „Sv. Jakova“ – Šibenik; „Ljiljani“ Župe sv. Ante Padovanskog – Šubićevac i Župe Našašća Svetoga Križa – Vodice.

Kao gosti sudjelovali su i Gradski dječji zbor „Kaštelanski tići“ i Centar za odgoj i obrazovanje – Šubićevac. Svaki zbor otpjevao je po dvije adventske pjesme na način kako se pjeva u njihovim župama. Bila je to prilika da se upozna bogatstvo i raznolikost pjevanja diljem Šibenske biskupije. Susretu su nazočili šibenski biskup Tomislav Rogić i umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas.

Po završetku raspjevanog dijela susreta, šibenski izviđači unijeli su Betlehemsko svjetlo u katedralu. Izviđači su iz Šibenske biskupije išli po Betlehemsko svjetlo u Beč gdje je stiglo iz Svete Zemlje.

Biskup Rogić predvodio je Službu riječi nakon koje su na plamenu Betlehemskog svjetla prisutni vjernici upalili svoje svjetiljke.

U Šibenik su po Betlehemsko svjetlo došli izviđači Dubrovačke biskupije koji će ga na Četvrtu adventsku nedjelju prenositi u svojoj biskupiji.

 

Pogledajte još

U župi Čvrljevo proslavljen blagdan Imena Isusova

U župi Čvrljevo je u nedjelju, 15. siječnja proslavljen svetkovina Imena Isusova kojemu je posvećena …

Proslavom Imena Isusova u crkvi Gospe van Grada zaključeno je Božićno liturgijsko vrijeme u gradu Šibeniku.

U šibenskoj gradskoj župi Varoš u subotu 14. siječnja prema starom katoličkom kalendaru proslavljen je …

Božićni blagoslov u Caritasu Šibenske biskupije.

Prigodom svetkovine Božića u prostorijama Karitasa Šibenske biskupije u petak 13. siječnja upriličen je božićni …