Adventski susret redovnica Šibenske biskupije.

Druge nedjelje došašća, 10. prosinca održan je u kući matici Sestara franjevki od Bezgrješne adventski susret redovnica Šibenske biskupije s biskupom Tomislavom Rogićem.

Sestre su susret započele euharistijskim klanjanjem na temu zahvalnosti i molitvom Večernje. U svom nagovoru biskup Rogić je istaknuo kako „Božja riječ govori o zahvalnosti odnosno nezahvalnosti. Došašće je čekanje najvećeg dara, dolazak Spasitelja. Susret bez premca. Dar u kojem su svi drugi darovi. Nikad nećemo dovoljno zahvaliti koliko nam Bog daje samoga sebe… Bog želi pokazati kako je spasenje ponuđeno svakom čovjeku, bez obzira o kome se radi“, rekao je biskup Rogić.

Susret je nastavljen zajedničkom agape. Svim sestrama dobrodošlicu je izrekla biskupijska povjerenica za posvećeni život s. Renata Azinović. U ime svih redovnica čestitku je uputila vrhovna poglavarica Sestara franjevki od Bezgrješne s. Terezija Zemljić. Izrazila je radost što su se sestre ovog adventa okupile njihovoj kući, što se, kako je rekla, „na neki način lijepo uklopilo u ovogodišnje obilježavanje 800. obljetnice prikaza živih jaslica sv. Franje u Grecciu. Sveti Otac nas poziva da ovog Božića zastanemo pred jaslicama postavljenim u našim domovima, s čežnjom za tišinom i molitvom. U tišini kako bismo mogli čuti što nam Isus govori iz jaslica, za molitvom kako bismo izrazili zahvalno čuđenje, nježnost, a možda i suze koje prizor jaslica potiče u nama. U svemu tome  Marija nam je uzor. Ništa ne govori nego promišlja i klanja se“.

U ime svih redovnica darovala biskupu Tomislavu Rogiću središnji lik jaslica Dijete Isusa u jaslicama. Biskup je pozvao sestre: „u svom srcu uklonite sve zapreke, raskrčite put kako bi doživjele blizinu novorođenog Spasitelja i da to bude istinski izvor snage i radosti u služenju i življenju evanđelja u ispunjavanju svojih zavjeta, svjedočenju vjere da budemo i dalje znak drugima kako bi Krista prepoznali da je tu među nama.“ Biskup je svakoj sestri darovao kuglicu za božićno drvce u kojoj je prikaz katedralnih jaslica.

izvor: facebook Sestre Franjevke Od Bezgrješne

Pogledajte još

Vjerska emisija “Riječ nade” od ove subote samo na YouTube kanalu Šibenske biskupije.

Vjersku emisiju Šibenske biskupije “Riječ Nade” i dalje možete pratiti na YouTube kanalu Šibenske biskupije. …

U katedrali svetog Jakova na Čistu srijedu ili Pepelnicu euharistiju je predvodio biskup Tomislav Rogić

Misno slavlje s obredom pepeljenja na Čistu srijedu ili Pepelnicu 14. veljače, u katedrali svetog …

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …