„Advent i Božić u šibenskoj katedrali“ otvoren koncertom župnog zbora sv Cecilije iz Jelse.

Ovogodišnji „Advent i Božić u šibenskoj katedrali“ otvoren je u subotu 10. prosinca koncertom župnog zbora sv Cecilije iz Jelse sa otoka Hvara. Na koncertu su bili biskupi Tomislav Rogić i Ante Ivas.Na početku dobrodošlicu je svima uputila voditeljica Mješovitog katedralnog zbora Jelena Mikulandra. Sve je pozvala na sudjelovanje u programima Adventa i Božića u katedrali svetog Jakova.

Potom je uslijedio koncert na kojem su izvedene adventske, božićne i duhovne  skladbe, a sve pod ravnanjem maestra Slavka Reljića, inače povjerenika za liturgijsku glazbu Hvarske biskupije. Kako je kazao koncert je trebao biti održan prošle godine, ali zbog pandemije nije bio realiziran. Kazao je kako zbor iz Jelse je prepoznatljiv po njegovanju  pasionske baštine i po oratoriju „Za križem“ za kojeg se nada da će biti jednog dan izveden i u katedrali svetog Jakova.

U pratnji jelšanskoga zbora bio je i župnik don Stanko Jerčić koji je pozdravio velik broj Šibenčana koji su došli poslušati koncert. Prigodno se obratio svima i ukazao je na ljepotu šibenske katedrale i Šibenika.

 

Pogledajte još

U župi Čvrljevo proslavljen blagdan Imena Isusova

U župi Čvrljevo je u nedjelju, 15. siječnja proslavljen svetkovina Imena Isusova kojemu je posvećena …

Proslavom Imena Isusova u crkvi Gospe van Grada zaključeno je Božićno liturgijsko vrijeme u gradu Šibeniku.

U šibenskoj gradskoj župi Varoš u subotu 14. siječnja prema starom katoličkom kalendaru proslavljen je …

Božićni blagoslov u Caritasu Šibenske biskupije.

Prigodom svetkovine Božića u prostorijama Karitasa Šibenske biskupije u petak 13. siječnja upriličen je božićni …