50. obljetnica braka Zdravke i Josipa Mateše. Bračni život prožet ljubavlju i služenjem obitelji, Domovini, Crkvi i Gospodinu.

U dvadeset petu nedjelju kroz godinu, 19. 09. 2021. godine, na svetoj Misi u župnoj crkvi Našašća sv. Križa u Vodicama, župljani i supružnici Josip i Zdravka Mateša proslavili su svoj Zlatni jubilej – 50. obljetnicu braka i bračne ljubavi i vjernosti.

Euharistijsko slavlje u kojem su uz slavljenike Josipa i Zdravku, sudjelovali njihova djeca, unuci, braća i sestre, obitelj, prijatelji i mnogobrojni župljani, uz suslavitelje don Ivana Čolaka i župnika don Franju Glasnovića, predvodio je katedralni župnik don Krešimir Mateša, njihov nećak.
Na svetoj misi slavljenici Josip i Zdravka su, na istom mjestu i u istoj crkvi, gdje su se pred Gospodinom združili u sakramentu ženidbe u ljubavi, sada nakon 50. godina ponovno obnovili svoje zavjete te su Gospodinu zahvalili za uzajamni bračni život, ljubav i vjernost, svoju djecu, unuke, obitelj i za sva dobročinstva koja im je po svojoj milosti udijelio.

Slavlje je svojim pjevanjem na svetoj misi, pod vodstvom voditeljice č.s. Klare Pavlović, uveličao župni zbor, u kojem već dugi niz godina pjevaju i slavljenici Josip I Zdravka Mateša.

Na kraju svete mise u ime župnog zbora riječ čestitke i zahvale izrekla je gospođa Magdalena Biluš, a prigodni dar uručio im je gospodin Milan Fržop.
Župnik don Franjo Glasnović, na kraju misnog slavlja, pozdravio je slavljenike, njihovu obitelj i sve nazočne. Slavljenicima je uputio u ime župe riječ čestitke i zahvale, naglasivši da se u njihovu slavlju očituju dvije važne stvarnosti koje proizlaze iz sakramenta ženidbe: ljubav i služenje, a što se i očitovalo u njihovu bračnom životu. Kao izraz i znak zahvale za sve što su supružnici Josip i Zdravka u svom životu i vjeri pokazivali i prema Gospodinu i Crkvi i župnoj zajednici, župnik im je u ime župe darovao prigodni dar koji će ih podsjećati na ovaj dan i slavlje, sliku Svete Obitelji.
Don Krešimir Mateša je na kraju slavljenicima prenio i riječi pozdrava i čestitke šibenskih biskupa, mons. Ante Ivasa i mons. Tomislava Rogića, te im udijelio i dar biskupa Ante, zlatnik 700. obljetnice Šibenske biskupije.

Supružnici Josip i Zdravka, koji cijeli svoj vjernički i bračni život žive u vjeri prožeti ljubavlju i služenjem obitelji, Domovini, Crkvi i Gospodinu, s velikom ljubavlju i zahvalom proslavili su i ovaj svoj dan i veliki jubilej 50 obljetnicu braka.

Od srca im čestitamo na njihovoj ljubavi i 50 obljetnici braka sa željom da ih Gospodin i nadalje prati i bude uz njih da i dalje živeći u vjeri, međusobnoj ljubavi i služenju nasljeduju Svetu Obitelj.

don Franjo Glasnović

Pogledajte još

Proslavljen sveti Luka, nebeski zaštitnik šibenske policijske kapelanije.

Policijska kapelanija Policijske uprave šibensko-kninske proslavila je u ponedjeljak 18. listopada svog nebeskog zaštitnika svetog …

Misnim slavljem u župi Meterize zaključena ovogodišnja inicijativa „72 sata bez kompromisa“.

Ovogodišnja inicijativa „72 sata bez kompromisa“ u Šibeniku zaključena je misnim slavljem u crkrvi svetog …

Volonterska akcija „72 sata bez kompromisa“ u Šibeniku

Drugu godinu u nizu i u Šibeniku je 14. listopada počela volonterska akcija „72 sata …