50. obljetnica braka Zdravke i Josipa Mateše. Bračni život prožet ljubavlju i služenjem obitelji, Domovini, Crkvi i Gospodinu.

U dvadeset petu nedjelju kroz godinu, 19. 09. 2021. godine, na svetoj Misi u župnoj crkvi Našašća sv. Križa u Vodicama, župljani i supružnici Josip i Zdravka Mateša proslavili su svoj Zlatni jubilej – 50. obljetnicu braka i bračne ljubavi i vjernosti.

Euharistijsko slavlje u kojem su uz slavljenike Josipa i Zdravku, sudjelovali njihova djeca, unuci, braća i sestre, obitelj, prijatelji i mnogobrojni župljani, uz suslavitelje don Ivana Čolaka i župnika don Franju Glasnovića, predvodio je katedralni župnik don Krešimir Mateša, njihov nećak.
Na svetoj misi slavljenici Josip i Zdravka su, na istom mjestu i u istoj crkvi, gdje su se pred Gospodinom združili u sakramentu ženidbe u ljubavi, sada nakon 50. godina ponovno obnovili svoje zavjete te su Gospodinu zahvalili za uzajamni bračni život, ljubav i vjernost, svoju djecu, unuke, obitelj i za sva dobročinstva koja im je po svojoj milosti udijelio.

Slavlje je svojim pjevanjem na svetoj misi, pod vodstvom voditeljice č.s. Klare Pavlović, uveličao župni zbor, u kojem već dugi niz godina pjevaju i slavljenici Josip I Zdravka Mateša.

Na kraju svete mise u ime župnog zbora riječ čestitke i zahvale izrekla je gospođa Magdalena Biluš, a prigodni dar uručio im je gospodin Milan Fržop.
Župnik don Franjo Glasnović, na kraju misnog slavlja, pozdravio je slavljenike, njihovu obitelj i sve nazočne. Slavljenicima je uputio u ime župe riječ čestitke i zahvale, naglasivši da se u njihovu slavlju očituju dvije važne stvarnosti koje proizlaze iz sakramenta ženidbe: ljubav i služenje, a što se i očitovalo u njihovu bračnom životu. Kao izraz i znak zahvale za sve što su supružnici Josip i Zdravka u svom životu i vjeri pokazivali i prema Gospodinu i Crkvi i župnoj zajednici, župnik im je u ime župe darovao prigodni dar koji će ih podsjećati na ovaj dan i slavlje, sliku Svete Obitelji.
Don Krešimir Mateša je na kraju slavljenicima prenio i riječi pozdrava i čestitke šibenskih biskupa, mons. Ante Ivasa i mons. Tomislava Rogića, te im udijelio i dar biskupa Ante, zlatnik 700. obljetnice Šibenske biskupije.

Supružnici Josip i Zdravka, koji cijeli svoj vjernički i bračni život žive u vjeri prožeti ljubavlju i služenjem obitelji, Domovini, Crkvi i Gospodinu, s velikom ljubavlju i zahvalom proslavili su i ovaj svoj dan i veliki jubilej 50 obljetnicu braka.

Od srca im čestitamo na njihovoj ljubavi i 50 obljetnici braka sa željom da ih Gospodin i nadalje prati i bude uz njih da i dalje živeći u vjeri, međusobnoj ljubavi i služenju nasljeduju Svetu Obitelj.

don Franjo Glasnović

Pogledajte još

Misnim slavljem i procesijom u župi Dolac proslavljen God Križa.

God križa, godišnja proslava krvarenja raspela iz šibenske gradske Župe Svetoga Križa – Dolac, proslavljen …

Smotra crkvenog pučkog pjevanja “Puče moj” održana je u Vodicama.

  Dvadeset i sedma smotra  izvornog crkvenog pučkog pjevanja Šibenske biskupije „Puče moj“ održana je …

Svećenici Gospićko-senjske biskupije na uskrsnom druženju u Šibeniku.

Svećenici Gospićko-senjske biskupije okupili su se u četvrtak, 4. travnja, u Šibeniku na uskrsnom susretu …