Radni susret predstojnika katehetskih ureda i voditelja ŽSV iz Dalmacije

Katehetski ured Šibenske biskupije, na čelu s predstojnicom s. Renatom Azinović, bio je 24. rujna domaćin radnog susreta predstojnika KU i voditelja županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja Dubrovačke, Splitsko-makarske, Hvarske, Zadarske i Šibenske (nad)biskupije sa Sabinom Marunčić, višom savjetnicom za Vjeronauk pri Agenciji za odgoj i obrazovanje – podružnica Split.

Susret je održan u Katoličkoj osnovnoj školi, a na početku susreta okupljene su pozdravili i ravnateljica škole – domaćina s. Mandica Starčević te šibenski biskup Tomislav Rogić.

Radni dio susreta započeo je kratkim osvrtom na događaje u protekloj godini i analizi ostvarenoga. Unatoč izazovima s kojima su bile suočene, sve su (nad)biskupije ostvarile skoro sve planirane aktivnosti, mada ne uvijek u planiranom obliku. Analizirale su se teškoće s kojima se u svom djelovanju susreću, razmišljalo se o načinima reagiranja na njih i alternative. Dogovorene su aktivnosti i susreti za narednu godinu, usklađeni vremenici stručnih skupova u pojedinim (nad)biskupijama te predložene teme.

Lijepo vrijeme dozvolilo je gostima prošetati Šibenikom i posjetiti neke od njegovih znamenitosti: Nacionalno svetište i muzej sv. Nikole Tavelića, interpretacijski centar katedrale Sv. Jakova ”Civitas Sacra”, crkvu i Mediteranski vrt sv. Lovre te grob službenice Božje majke Klare Žižić.

Pogledajte još

Sveta Katarina Aleksandrisjka proslavljena je u Ljubitovici.

U župi Ljubitovica u subotu 25. studenog proslavljena je nebeska zaštitnica župe sveta Katarina Aleksandrijska. …

U katedrali svetog Jakova proslavljena je sveta Cecilija. Na misnom slavlju okupili su se crkveni pjevači.

Crkveni pjevači iz zbora Laudantes;  iz župa Katedrala, Gospa van Grada, Šubićevac, Vidici, Baldekin, Madalina, …

Hodočašće katedralne župe sv. Jakova u Vukovar, Osijek i Đakovo.

Šibenska katedralna župa sv. Jakova organizirala je trodnevno hodočašće u Slavoniju 17.-19. studenog. Osobit naglasak …